Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Dreptul la asfalt

Asfaltările din Sinaia au devenit subiect de nemulţumire pentru locuitorii de pe strada Trandafirilor, care nu înţeleg de ce în reabilitare a intrat doar strada Tisei, iar ei sunt obligaţi să circule în continuare pe un drum desfundat.

Oamenii spun că au făcut numeroase sesizări la primărie, iar răspunsul a fost mereu acelaşi: „Nu sunt bani!”
Strada a fost distrusă în ultimii patru ani, în urma lucrărilor de reabilitare a reţelelor de apă, canal şi gaze. „Acum patru ani, au început aici lucrările de refacere a conductelor stradale. În primul an…, apoi canalul, apoi gazele… De fiecare dată, cei care au contractat lucrările nu au refăcut. Au distrus şi au lăsat groapa. Primăria spune că nu are bani să o refacă, deşi legal, cei care au contractat lucrările trebuie să le refacă. Principala vină a primăriei este că au făcut contractele cu cei care au stricat strada, fără să-i oblige să o refacă”, a declarat Dragoş Simionescu, un pensionar stabilit în Sinaia cu mult timp în urmă. Elena Vartic a locuit o viaţă pe strada Trandafirilor şi îşi aduce aminte că în urmă cu mai mulţi ani pe această arteră se putea circula. “Strada este desfundată, este cu şanţuri, iar când plouă, acestea se adâncesc şi mai mult. În timpul iernii se fac troiene de zăpadă şi oamenii nu mai pot ieşi cu maşinile de aici. Sunt oameni în vârstă, care nu mai pot merge să se aprovizioneze. S-au făcut nenumărate demersuri, nu s-a ţinut cont de ele şi ni s-a spus că nu există fonduri pentru asfaltare, dar că atunci când vor veni aceste fonduri se va reface strada. Din păcate, ceea ce m-a şocat şi m-a indignat este faptul că o stradă paralelă cu noi, care este mult mai nouă în Sinaia şi care brăzdează poiana, se reface impecabil şi se prelungeşte până în zona de pădure, unde era potecă, doar pentru că aici sunt nişte vile importante”, a spus Elena Vartic.

Lipsa fondurilor…
Autorităţile locale spun că lipsa banilor îi împiedică să asfalteze ambele străzi. „Strada Trandafirilor a fost foarte solicitată, au fost utilaje grele. Acum intră în reparaţii doar o bucată din ea. Strada Tisei a fost aleasă pentru reabilitare, deoarece este o strada cu mai mulţi locuitori decât Trandafirilor şi alegem, în funcţie de buget, oportunităţile care deservesc mai mulţi locuitori ai oraşului. Acestea sunt criteriile de selecţie”, a concluzionat viceprimarul Gheorghe Bădăran. Claudia BIRLA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co