Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

APM Prahova: Masinile din trafic, vinovate de spumele de pe strazi

Analizele efectuate de Laboratorul de Calitate a Apelor Ploiești au arătat că apa pluvială prelevată, luni, din zona Unilever, la solicitarea ministrului Mediului, nu conține detergenți.

Astfel, în apa cu spumă cantitatea de detergenți era de 0,1 mg/l, în condițiile în care valoarea maximă admisă este de 20 mg/l. Directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Prahova afirmă că spuma care se vede în apa de pe străzi atunci când plouă poate avea multe alte cauze, una dintre acestea fiind .

Potrivit directorului executiv al APM Prahova, Florin Diaconu, cele mai multe fenomene care duc la apariția spumei în apă provin din trafic, mai exact de la catalizatoarele autovehiculelor, care, din când în când trebuie spălate. Deoarece acest lucru nu se prea face, rezidurile din catalizatoare ajung pe sol.

“Metale grele, mici din astea volatile care se pun pe catalizator. Săpunul se face dintr-un amestec de grăsime, că poate fi naturală, că poate să fie din motor cu un hidroxid de…, care înseamnă că are ceva apă și ceva azot. Toate acestea fac saponificarea. Săpunul se face din orice”, a afirmat Diaconu.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co