Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Zeci de amenzi aplicate de politisti in timpul Zilelor Orașului Ploiești

Forțele de ordine au aplicat zeci de sancțiuni contravenționale în perioada 1-3 iunie, cu ocazia desfășurării Zilelor Orașului Ploiești. Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova, Poliția Prahova și Poliția Locală Ploiești au fost în stradă și au sancționat abaterile constatate.

Pe 1 iunie, în jurul orelor 15.30, o patrulă de jandarmi din cadrul IJJ Prahova care a acționat în zona centrală cu ocazia Festivalului Magie și Feerie organizat de Ziua copilului a depistat în apropierea fântânilor arteziene din fața Palatului Administrativ o tarabă pe care erau expuse spre vânzare mai multe cutii de culoare neagră ce conțineau un număr de aproximativ 25 de pocnitori de mici dimensiuni. Patrula a solicitat avizul specific emis de serviciul AESP din cadrul IPJ Prahova, dar comerciantul în cauză nu a putut prezenta documentul, drept pentru care a fost întocmit proces verbal de constatare potrivit Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive (vânzarea de articole pirotehnice către minori), dosarul urmând a fi înaintat organelor competente pentru continuarea verificărilor.

Jandarmii au mai aplicat două avertismente la Legea 61/1991 privind tulburarea liniștii și ordinii publice pentru participare la scandal, o amendă de 100 lei tot la Legea 61/1991 pentru consum de băuturi alcoolice și un avertisment la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Poliția Locală Ploiești a aplicat 14 amenzi la Legea 61/1991 privind tulburarea ordinii și liniștii publice și cerșetorie, în valoare de 2.900 lei, și alte 30 de amenzi în baza Hotărârii de Consiliu Local nr. 228/2006, în valoare de 3.300 lei pentru comerț stradal neautorizat, murdărirea mobilierului urban și aruncare de coji de semințe pe domeniul public.

Poliția Prahova a mai aplicat și 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.875 lei la Legea 61/1991, la HCL 228/2006 și la OUG 195/2002 și a reținut un permis de conducere al unui șofer care circula în stare de ebrietate. A fost constatată și o infracțiune comisă de un bărbat din București, care vindea în parcul Toma Socolescu brățări metalice inscripționate cu marca Pandora, fără a deține certificat de conformitate eliberat de firma producătoare sau de reprezentanții acesteia pe teritoriul României.

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co