Cultura

Anul 2012, anul Caragiale

Marele dramaturg Ion Luca Caragiale nu a fost uitat la Ploieşti.

Anul 2012 are dublă semnificaţie în ceea ce priveşte evocarea marelui dramaturg: se împlinesc 160 de ani de la naşterea acestuia şi, totodată, este marcat un veac de la dispariţia lui. Muzeul „I. L. Caragiale” din Ploieşti, ca în fiecare an, a organizat o serie de manifestări menite să pună în valoare cât mai bine acest moment.
Astfel, în zilele de 28-29 ianuarie, a avut loc cea de-a XV-a ediţie a concursului interjudeţean de interpretare artistică a personajelor caragialiene, „Caragiale, contemporanul nostru”.
Câştigătorii concursului au fost elevii trupei de teatru „Trubadurii” de la Colegiul Naţional „Jean Monnet”, din Ploieşti, care au interpretat mai multe scenete aparţinând marelui dramaturg. De asemenea, aceştia au reuşit să obţină şi alte patru premii de interpretare.
Luni, după medalionul aniversar, când au fost depuse buchete de flori la statuia din faţa  Colegiului Naţional “Mihai Viteazul”, a urmat o masă rotundă „I. L. Caragiale la ceas aniversar”, dar şi lansarea plachetei jubiliare a muzeului ”I.L. Caragiale”, 1962-2012. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co