Cultura

Anuarul 2011 Filiala Câmpina

În weekend-ul ce a trecut, profesori de istorie, oameni interesaţi de trecut s-au reunit la Casa Tineretului, în cadrul Conferinţei Naţionale a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România.

După deschiderea oficială, lucrările Conferinţei Naţionale s-au desfăşurat cu uşile închise. Astfel de dezbateri ale oamenilor de specialitate au loc o dată la patru ani. Tot în acest cadru ştiinţific, a fost lansat Anuarul 2011 Filiala Câmpina. „La acest eveniment au fost prezente peste 60 de persoane. Ne dorim mai multe ore de istorie şi o mai mare importanţă acordată acestei materii. Suntem chiar supăraţi că evenimentele cu caracter naţional din România dispar din programele şi manualele de istorie”, a declarat profesorul Gheorghe Râncu, preşedinte al Filialei Câmpina.

În Slobozia…
Lansarea anuarului a avut loc la Casa Parohială a Complexului Sfântul Nicolae din cartierul Slobozia. Oamenii de ştiinţă, iubitori de istorie, au luat parte la eveniment, dar şi la prezentări ale istoriei câmpinene.
„Toţi profesorii de istorie au posibilitatea să publice în anuar diferite articole cu temă de istorie locală, naţională sau universală.
La lansare au fost invitaţi oamenii din toate categoriile sociale”, a declarat vicepreşedintele Societăţii de Istorie Filiala Câmpina, profesorul Ioan Furdui. Câmpinenii şi profesorii din toată ţara au petrecut o zi deosebită în municipiu, o zi dedicată ştiinţelor istorice şi problemelor cu care se confruntă cadrele didactice. Diana ROMAN

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co