Cultura

Ajutaţi la scrierea istoriei

Filiala Câmpina a Asociației Naționale “Cultul Eroilor” este o prezență tot mai activă în viața societății câmpinene și face apel la cunoscătorii clipelor de istorie a orașului să ajute cu informații pentru a realiza “Cartea de aur a municipiului Câmpina”.

A înființat cercuri ale “Cultului Eroilor” în toate școlile și liceele din municipiu, a prezentat expuneri cu ocazia Zilei Eroilor și Zilei Armatei, a repartizat, spre îngrijire de către membrii cercurilor “Cultul Eroilor”, operele comemorative de război, a participat la organizarea ceremonialelor militare și religioase.
Anul acesta, și-a propus să redacteze “Cartea de aur a municipiului Câmpina”, care va cuprinde descrierea operelor comemorative de război de pe raza localității și date despre eroii câmpineni căzuți la datorie.
Filiala Câmpina a Asociației Naționale “Cultul Eroilor” se adresează preoților parohi, profesorilor de istorie, familiilor celor căzuți pe front, precum și tuturor celor care pot da informații despre operele comemorative de război din Câmpina, persoanele decedate pe front, dar și despre cele două bombardamente asupra orașului, pentru a completa informațiile ce vor fi trecute în document.
Persoane de contact: prof. Gheorghe Modoianu, telefon 0731.984330 și Marian Dulă, telefon 0244.331674 și 0726.319030. Informații se mai pot aduce și la sediul asociației din str. 1 Decembrie 1918 nr. 30, din municipiul Câmpina, până la data de 10 septembrie 2010.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co