Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Amenzi pe pârtiile de schi

aglomeratie-la-munte-1Jandarmii montani din Buşteni veghează zilnic domeniul schiabil de la poalele Bucegilor pentru a preîntâmpina eventualele accidente.

Dat fiind prostul obicei al unor persoane care, fie din teribilism, fie din neglijență, vin în locurile aglomerate din zona montană cu mijloace de transport și riscă să producă diverse incidente, oamenii muntelui sunt nevoiți să stea zilnic cu ochii în patru. Jandarmii, de exemplu, spun că înainte de a fi instituite regulile pe care turiștii sunt nevoiți să le respecte, zeci de accidente grave se produceau pe pârtii.
Singurele ATV-uri care au acces în astfel de zone sunt cele care aparţin jandarmilor, poliţiștilor şi salvamontiștilor, sau cadrelor altor instituţii care au ca scop asigurarea unor servicii publice. “Nu este permis accesul pe părtie cu săniile, sau alte dispozitive improvizate, nu este permis cu ATV-ul, cu autoturisme, sau alte mijloace motorizate”, a declarat plutonierul major Laurenţiu Voilă, din cadrul Jandarmeriei Montane Buşteni.
Amenzile pentru cei care ajung cu ATV-urile pe domeniul schiabil sunt cuprinse între 100 şi 500 de lei, pentru persoanele fizice, şi între 500 şi 1.000 de lei, pentru cele juridice. Şi turiştii care nu folosesc pe pârtie placa de snowboard sau schiurile sunt sancţionaţi contravenţional cu 500 de lei. A. A.

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co