Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Carduri de oaspeţi pentru turişti

carduri-de-oaspeti-turisti-1Perioada sejururilor la munte a început să scadă tot mai mult. Majoritatea turiştilor stau cel mult două zile în staţiuni, motiv pentru care autoritățile sinăiene pun la punct detaliile unui card de oaspeți.

Pentru a revigora turismul din staţiunea Sinaia, administraţia locală va lansa cardurile de oaspeţi.
Consiliul Local a aprobat, deja, iniţiativa, iar proiectul va fi implementat peste câteva săptămâni. Practic, turiştii care se vor caza pentru mai multe zile la unităţile hoteliere omologate vor primi o cartelă la recepţii. Cu ajutorul ei, vor beneficia de diverse facilităţi, printre care acces gratuit la sălile de fitness, la piscine şi reduceri pe instalaţiile de transport  de pe pârtii şi la mijloacele de transport în comun din oraş. Cardul de oaspete este o premieră pentru România, iar autorităţile cred că turiştii vor fi încântaţi de avantajele lui şi astfel vor fi atraşi la munte pentru mai multe zile.

Turiști de o zi
Se va lua această măsură pentru că foarte puţini turiști mai stau câte o săptămână la hotel. De exemplu, în sezonul de iarnă, mulți au preferat să vină de dimineaţă la schi şi au părăsit staţiunile seara.
Cifrele sunt îngrijorătoare pentru hotelieri, deoarece încasările s-au înjumătăţit în ultimele luni. ”Oamenii sunt foarte precauţi, iar sejururile scad. Constatăm că turiştii pleacă dimineaţa devreme de acasă, petrec maxim opt ore aici, după care părăsesc staţiunea. Asta înseamnă că serviciile de care beneficiază clienţii sunt foarte mici, deoarece puţini mai iau masa în oraş. Majoritatea aleg să se aprovizioneze de la supermarket sau de la magazinele pe care le întâlnesc în oraş. Se rezumă strict la schi, din păcate. Ne întrebăm, oare ce vor face pe viitor cei care prestează servicii în turism”, a precizat consilierul Centrului de Informare şi Promovare Turistică din Sinaia.Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co