Turism

Drumul Cotei, monitorizat de poliţie

drum-monitorizat-1Persoanele care vor să urce pe această arteră trebuie să facă față rigorilor impuse de agenții de la circulație.

Traficul rutier din Sinaia, la intrarea pe Drumul Cotei, este monitorizat de poliţiştii comunitari şi de agenţii de circulaţie.

La munte încă este iarnă, iar autorităţile locale vor să preîntâmpine blocajele şi eventualele accidente. Astfel, la Cota 1400 vor putea ajunge numai turiştii care au maşinile echipate corespunzător. Ceilalţi, sunt îndrumaţi de agenţi la instalaţiile de transport pe cablu din staţiune. „Din cauza timpului nefavorabil, drumul este impracticabil. Agenţii monitorizează în permanenţă acea zonă pentru a informa şi a atenţiona conducătorii auto că atâta timp cât nu sunt echipaţi corespunzător, nu pot circula pe acolo. Am avut, în trecut, conducători care au blocat circulaţia, fiind nevoie de intervenţia noastră şi a poliţiei locale”, a precizat poliţistul comunitar, Gheorghe Popa.
De cele mai multe ori, pe acest drum rămân blocate zeci de autoturisme din cauza zăpezii, dar şi a altor maşini parcate neregulamentar. Poliţia le recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile şi să nu se aventureze, deoarece drumul este periculos din cauza poleiului şi a ninsorii căzute în ultimele ore. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co