Imobiliare Valea Prahovei
Social

Amendă după protestele poliţiştilor

Mitingul de protest organizat de către poliţişti la Cotroceni la sfârşitul lui septembrie 2010 nu putea rămâne fără urmări.

Dacă imediat după protestele de la București, preşedintele Traian Băsescu şi-a arătat indignarea faţă de mişcarea poliţiştilor, refuzând antemergător de la această instituţie, acum au apărut şi sancţiunile pentru câţiva dintre reprezentanţii sindicali ai oamenilor legii. Liderul sindicatului poliţiştilor prahoveni, Florian Ioniță, a fost sancţionat de către Jandarmeria Română cu suma de 10.000 de lei. În plus, alături de alţi doi lideri de sindicat din ţară, este posibil să se aleagă şi cu dosar penal pentru ofensă adusă instituţiilor statului. “Puteau să-mi dea o amendă mai mică, pentru că minimul era 1.000 de lei, dar s-a mers pe maxim. Eu nu am făcut altceva decât să merg la negocieri şi când am intrat la poartă un coleg de la Serviciul de Protecție și Pază mi-a luat datele de pe buletin. Aşa s-a întâmplat de au ajuns la numele meu. Cât despre caschetele aruncate, nu cred că aceia erau poliţişti. De altfel, dacă se dorea o anchetă s-ar fi putut identifica pe imagini care erau acei poliţişti”, a declarat Florian Ioniţă.

Instanța va decide
Poliţistul a spus, la mijlocul săptămânii trecute, că nu poate plăti amenda şi că un senator a promis că în situaţia în care el și colegii sancționați nu vor câştiga contestaţia făcută la Tribunalul Bucureşti, va plăti el toate cele trei amenzi. Florian Ioniță crede, însă, că va câştiga procesul, pentru că, spune el, nu este vinovat de acuzele aduse. Ioniţă nu poate fi însă anchetat disciplinar pentru că în perioada de patru ani, în care este lider de  sindicat, este suspendat din activitate.
La sfârşitul acestei luni va fi prima înfăţişare în procesul declanșat prin contestarea amenzii. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co