Social

Modificări de plafon

Casa Județeană de Pensii Prahova a operat modificările provenite din noul cadru legislativ, corespunzătoare venitului asigurat înscris în declarațiile individuale de asigurare și contractele de asigurare socială, aflate în derulare.

Astfel, de la 1 ianuarie 2011, baza lunară de calcul a contribuției de asigurări sociale pentru asigurații sistemului public de pensii pe bază de contracte și declarații individuale de asigurări sociale are un plafon minim și unul maxim. Plafonul minim este de 35% din salariul mediu brut, iar cel maxim de cinci ori valoarea salariului mediu brut. “Plafonul minim este de 708 lei, plafonul maxim este de 10.110 lei. Contribuțiile sociale se vor calcula între aceste plafoane. Trebuie știut că de la 1 ianuarie 2011, Casa de Pensii a actualizat din oficiu venitul asigurat, pentru toți cei care avea venitul asigurat sub plafonul de 708 lei, iar aceștia vor fi obligați să plătească, începând cu 1 ianuarie, la acest nou nivel de 708 lei, contribuția fiind de 222 de lei”, a declarat directorul Casei de Pensii Prahova, Roxana Ciolac.

La limita inferioară
Din cele 9.393 de contracte și declarații de asigurare înregistrate la Casa Județeană de Pensii Prahova, circa 8.300 au venitul asigurat mai mic de 708 lei. Contractul de asigurare socială este contractul încheiat voluntar între persoanele fizice şi casele teritoriale de pensii în scopul asigurării în sistemul public de pensii. Declaraţia individuală de asigurare este documentul depus la casele teritoriale de pensii, pe baza căruia se înregistrează în sistemul public de pensii persoanele care desfăşoară activităţi independente, asigurate obligatoriu prin efectul legii, în sistemul public de pensii. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co