Actualitate

Alegeri cu scântei la Ploieşti

Prahovenii au ieşit în număr mare la vot pe 10 iunie pentru a-şi desemna aleşii locali pentru următorii patru ani. În judeţul nostru, prezenţa la vot  a fost de 62,75%, clasând Prahova pe locul 8 la nivel naţional ca prezenţă la vot.

La Ploieşti din rezultatele parţiale oferite de către Biroul Electoral Judeţean Prahova, reiese că Andrei Volosevici va fi înlocuit pentru următorii patru ani de către Iulian Bădescu, candidatul din partea USL Prahova. Potrivit estimărilor acesta a câştigat primăria municipiului cu aproximativ 2.000 de voturi în faţa lui Andrei Volosevici.
”Deocamdată nu cunoaştem exact rezultatele pe Ploieşti, procesul de numărare nefiind finalizat până la această oră. Mai sunt aproximativ 20 de secţii unde se centralizează rezultatele”, a declarat preşedintele Biroul Electoral Judeţean Prahova.
Rezultatele, fie ele şi parţiale, l-au nemulţumit total pe candidatul din partea PDL Prahova, aşa că ieri a depus contestaţie la Biroul Electoral de Circumscripţie Municipală Ploieşti.
La baza deciziei de contestare a stat în principal faptul că în mai mult de jumătate din secţiile de votare din Ploieşti nu se închide cheia la procesele verbale primite, rezultând astfel un număr de 1837 de buletine de vot puse în discuţie.
Acesta susţine că în secţia 136 lipsesc 800 buletine de vot anulate (teoretic nefolosite), iar in sectia 36 lipsesc 720 buletine de vot anulate. În schimb, în alte secţii au fost găsite buletine de vot în plus.
Acesta mai susţine că, din analiza a doar 12 secţii de votare au rezultat 770 de buletine de vot nule, în conditiile în care media obiţnută este de 15-20 buletine de vot nule pe secţie.
Astfel, în secţia 52 au fost înregistrate 122 de buletine de vot nule, iar în secţia 99, 150 de buletine de vot nule. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co