Actualitate

Un traseist politic vrea cu orice preţ să fie consilier local

În timp ce câmpinenii cântăresc bine multitudinea de informaţii cu caracter politic apărute în această perioadă, pentru a-şi putea exercita dreptul la vot într-un mod cât mai responsabil, există un consilier local care nu pare să-şi facă prea mari probleme în ceea ce priveşte eternitatea scaunului ocupat în administraţie: “Nu bat la uşa Primăriei, ci intru direct pentru că sunt consilier local şi am acest drept, ba aş putea spune chiar că este o obligaţie. Şi o să mai fac acest lucru încă multe mandate de acum încolo!”, declara Elvis Arghir, cu ceva timp în urmă, pentru campinaph.ro. Ceea ce pentru unii poate fi un semn de încredere în forţele proprii acumulate într-un muşchi de politician încordat o dată la patru ani, pentru alţii ar putea fi lipsă de respect pentru alegători, dacă ţinem seama de ceea ce cu propria mână consilierul Arghir a trecut în scriptele unuia dintre raportele sale de activitate: “Recunosc că pe parcursul anului 2009 n-am făcut mare lucru, datorită faptului că am fost în opoziţie. Cei care doresc totuşi să ia legătura cu mine o pot face scriindu-mi pe adresa de email…”
Dar să nu-l judecăm, totuşi, prea aspru, pe consilierul local dispus să… citească mail-uri, care a pornit la drum în tabăra Partidului Democrat, a traversat pentru o perioadă la PNL şi acum staţionează în Partidul Verde şi dă semnale intermitente de campanie cu promisiunea amenajării în Câmpina a unui incinerator de deşeuri şi a unui aqua-park. La vreme de alegeri nu e rău să perpeleşti câteva gogoşi electorale, ca mai apoi să te speli pe mâini de toate cele promise, înainte de a te apuca să răspunzi la mesaje.

De la speculaţie, la realitate e doar un pas
Mânat de interese economice, un consilier local care îşi doreşte foare mult un nou mandat în cadrul Consiliului Local Câmpina îşi amortizează repede cheltuiala necesară ajungerii într-o astfel de postură, după cum ne arată un calcul simplu: presupunând că, aşa cum se aude în piaţă, un vot la Câmpina valorează 100 de lei şi pentru a fi consilier local e nevoie de aproximativ 1.000 de voturi, dacă cineva investeşte 100.000 de lei (circa 23.000 euro) în cumpărarea lor, îşi atinge scopul şi îşi amortizează cheltuiala dintr-o singură lucrare cu bani publici. Ce sa mai spunem despre votul unui consilier la o şedinţă de Consiliu pe care îl negociază în funcţie de interesele lui personale?
Mai merită Câmpina asemenea consilieri locali? Gândiţi-vă bine cui daţi votul dumneavoastră!

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co