Actualitate

Ajutor de la UE pentru agricultură

subventii-campÎn perioada 15 aprilie – 14 mai 2010, s-a derulat sesiunea de depunere a proiectelor pentru accesarea fondurilor europene pentru Sprijinirea Fermelor Agricole de Semi-Subzistenţă.

În perioada respectivă, la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Prahova au depus proiecte 138 de fermieri. Cei care au accesat aceste fonduri vor primi anual o sumă fixă, în valoare de 1.500 euro/fermă/an, pentru o perioadă de cinci ani. „Fermierul respectiv este chemat la Direcţia Agricolă pentru a semna contractul de finanţare, după care va face cererea de plată şi, într-un termen care poate să meargă până la patru-cinci luni de zile, fermierul va primi în cont prima tranşă anuală, de 1.500 de euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al DADR Prahova, Marian Marcu.

Cine poate fi beneficiar?
Beneficiari eligibili sunt persoanele fizice autorizate în vârstă de până la 62 de ani, care desfăşoară activităţi agricole şi a căror exploataţie agricolă comercializează o parte din producţia agricolă şi e înregistrată la Registrul Agricol. Şi persoanele fizice neautorizate pot fi beneficiari eligibili ai acestei forme de sprijin dacă se înregistrează ca PFA, după ce depun proiectul – în termenul legal. Pentru acordarea sprijinului, trebuie să faceţi un plan de afaceri prin care să vă propuneţi creşterea cu 20% a producţiei agricole pentru vânzare şi să urmaţi un curs de pregătire profesională.
„Fermierul este verificat în anul III, dacă ceea ce şi-a propus el în planul de afaceri a fost şi realizat. În caz contrar, el nu va mai primi în următorii doi ani cele două tranşe, de 1.500 de euro, însă nici nu va returna cele trei tranşe primite până atunci, în valoare totală de 4.500 de euro”, a explicat Marian Marcu.
Următoarea sesiune de depunere a proiectelor pentru această măsură este preconizată a se derula în octombrie. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co