Actualitate

Ne-am înfrăţit cu italienii

siracuzaCriza economică trece mai uşor când ai parteneri de nădejde în afaceri. Aşa s-au gândit şi autorităţile prahovene când au semnat un acord de colaborare între provincia italiană Siracuza şi Consiliul Judeţean Prahova.

O delegaţie italiană formată din oameni de afaceri şi oficiali a sosit săptămâna trecută la Ploieşti, pentru a participa la o misiune bilaterală economică, al cărei scop este punerea în contact a celor două comunităţi de afaceri şi dezvoltarea unor parteneriate de colaborare. De altfel, relaţia prahovenilor cu Italia este deja tradiţie. În judeţul nostru, Italia are cel mai mare număr de firme cu capital străin, adică 522. La întâlnire au participat oameni de afaceri italieni din domenii ca instalaţiile industriale pentru petrochimie, turnuri metalice eoliene, gestionare reţele de gaz metan, inginerie structurală şi de mediu, accesare fonduri europene şi multe altele.
O întâlnire a avut loc şi la Câmpina. Primarii Horia Tiseanu şi Antonello Rizza au semnat un protocol de colaborare, respectiv actul de înfrăţire între municipiul Câmpina şi oraşul Priolo Gargallo, situat în sudul Italiei. La întâlnire, pe lângă reprezentanţii celor două administraţii locale, au participat oameni politici, dar şi administratorii unor societăţi comerciale, interesaţi de viitoare colaborări între firmele lor. „Încercăm să stabilim nişte relaţii de colaborare, în primul rând economică, dacă se poate. Salut prezenţa în mijlocul nostru a unor oameni de afaceri din Câmpina şi din Priolo Gargallo şi sperăm că, într-o următoare etapă a discuţiilor noastre, vor încerca să stabilească, deja, nişte prime relaţii, de cunoaştere şi poate chiar de colaborare”, a declarat primarul Horia Tiseanu.

Fraţii mai mari
Antonello Rizza a fost întru totul de acord cu omologul său câmpinean şi a spus că ar fi păcat ca oraşele să nu colaboreze în viitor, având în vedere că Italia este cunoscută drept sora mai mare a României. „Cele două popoare sunt legate pe plan cultural şi istoric, iar noi, ca sicilieni, simţim foarte puternic această legătură. Dorim să stabilim o relaţie de durată, o relaţie solidă, care să devină, dincolo de relaţia pe linie economică, şi o punte culturală de legătură”, a declarat primarul oraşului Priola Gargallo, Antonello Rizza.
Imediat după semnarea actelor care dovedesc acum faptul că localităţile sunt înfrăţite, delegaţia italiană a fost invitată să viziteze instituţiile din Câmpina, precum şi o parte a societăţilor comerciale cu renume.Raluca EPARU, Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co