Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Proiect euroapen în Parcul Natural Bucegi

proiect-european-in-parcul-natural-3Administraţia Parcului Natural Bucegi (PNB) a început derularea proiectului realizat cu fonduri europene „Managementul specie urs brun şi diminuarea conflictelor directe  om – urs în Parcul Bucegi,ca zonă model şi pentru alte arii protejate”.

Pe o perioadă de 31 de luni, e necesar să fie îndeplinite mai multe obiective.
Concret, se monitorizează efectivele de urs din judeţele Dâmboviţa, Prahova şi Braşov şi se protejează aceste exemplare prin creşterea gradului de conştientizare a comunităţilor locale şi a turiştilor prin stimularea unui comportament prietenos faţă de această specie. „Proiectul este realizat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Ne dorim diminuarea conflictelor, protecţia turiştilor şi a comunităţilor locale. Acest proiect include, în primul rând, acţiuni de patrulare şi realizarea planului de management al speciei urs. De asemenea, desfăşurăm acţiuni de informare şi ne bucurăm că oamenii au început să înţeleagă cum trebuie să se comporte în Parcul Natural Bucegi”, a precizat reprezentantul PNB, Alexandru Colţoiu.

Cu ochii în patru
La sfârşitul fiecărei săptămâni, reprezentanţii PNB vor patrula pe drumul care duce la Cota 1400, pentru a-i pune pe turişti în temă cu regulile care trebuie respectate. Au fost deja montate panouri de avertizare, iar cei care nu le vor respecta vor fi mustraţi, sau vor primi sancţiuni, în funcţie de gravitatea faptelor lor.
În primul rând, grătarele şi focurile de tabără sunt interzise în ariile protejate. De asemenea, turiştii şi localnicii nu au voie să hrănească urşii şi nici să arunce gunoaiele la voia întâmplării. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co