Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Afaceri ilegale cu cereale

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova au descoperit şi trimis în judecată o ploieşteancă de 40 de ani care a prejudiciat bugetul statului cu aproape 4 milioane de lei.

Femeia, administrator al unei societăţi comerciale din municipiu, a înregistrat în documentele de evidenţă contabilă facturi de achiziţii de cereale şi avans, având ca emitent două societăţi comerciale din Bucureşti şi Constanţa.
Din cercetările efectuate a rezultat faptul că facturile fiscale nu sunt recunoscute ca fiind emise de către reprezentanţii legali ai celor două societăţi comerciale furnizoare şi implicit nu sunt înregistrate în evidenţa contabilă a acestora, existând suspiciuni că înregistrările efectuate nu au la bază operaţiuni reale, având caracter de fictivitate, cu scopul diminuării TVA-ului de plată prin majorarea artificială a TVA-ului deductibil.
În plus, în perioada ianuarie 2010 – aprilie 2010, firma administrată de femeie, a achiziţionat de la societăţi comerciale din Ungaria şi Slovacia, cereale pe care le-a valorificat pe teritoriul României, fără a le declara organelor fiscale competente.
Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentată instanţei de judecată cu proprunere de arestare preventivă. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co