Economic

Actualitatea economică

Bergenbier îşi mută toate afacerile din România la Ploieşti

Prima fabrică de bere construită în România după Revoluţie va fi închisă definitiv. Bergenbier SA a anunţat că va înceta activitatea la fabrica de bere din Blaj, o investiţie de 10 milioane de euro, ca urmare a scăderii cererii pe piaţa de profil, întreaga activitate de producţie bere şi malţ fiind mutată la fabrica din Ploieşti.
„După prima jumătate a anului 2010, piaţa berii nu a dat semne de redresare, ci dimpotrivă, a continuat să scadă cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009, după ce în 2009 scăzuse deja cu 14% faţă de 2008. Compania şi-a anunţat intenţia de a păstra operaţională doar fabrica de la Ploieşti”, se afirmă într-un comunicat de presă al companiei Bergenbier SA.

SC Cast SA modernizează străzile din cartierul Moţoi

În prima zi a acestei săptămâni a fost încheiat contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare a străzilor din cartier ploieştean Moţoi între Primăria Ploieşti şi constructorul  SC Cast SA. În cadrul contractului vor fi efectuate lucrări de canalizare şi refacere a sistemului rutier pe străzile: Pescăruş, Arnota, Ceraşului, Trompetei, Zorilor, Oţelului, Clăbucet, Olimpului, Boian, Aron Vodă, Grăniceri, Albişor, Corabiei, Tomis, Poet Dimitrie Anghel, Tinerimii, Albeşti, Pictor Barbu Iscovescu, Gh. Sion, Grăuşorului, Chindiei, Turnătorului, Salvador, Graur, Oituz, Diaconu Coresi, Bodocului, Amzei, Căp. Traian Dumitrescu şi Făgăraş. Lucrările au demarat marţi, 17 august şi au termen de execuţie 8 luni.

Uztel Ploieşti a revenit pe pierdere

Producătorul de utilaj petrolier pentru extracţie Uztel Ploieşti a înregistrat, în primul semestru al acestui an, o cifră de afaceri de 17,084 milioane lei, în scădere de 2,3 ori faţă de perioada similară din 2009, când volumul afacerilor a fost de 49,84 milioane lei, conform informaţiilor financiare transmise Bursei de Valori Bucureşti. Compania a raportat pierderi de 3,521 milioane lei, faţă de un profit net de 728.483 lei în primele şase luni din 2009.
Veniturile societăţii au totalizat 36,727 milioane lei, de două ori mai mici, iar cheltuielile totale au fost de 40,237 milioane lei, în scădere cu 45,25%. La 30 iunie 2010, societatea avea de achitat datorii de 71,807 milioane lei şi de recuperat creanţe în valoare de 26,851 milioane lei.

Investiţie chineză de 4 milioane euro în Ploieşti Industrial Parc

Compania Dongguan Plate Making Co. din China va inaugura, în toamna acestui an, o fabrică din industria tipografică în Ploieşti Industrial Parc.
Investiţia este de circa 4 milioane de dolari, a declarat directorul Departamentului de Investiţii Străine din Ministerul Economiei, Sorin Vasilescu. “
Construcţia a început anul trecut, fabrica fiind necesară rotogravurii, domeniu ce face parte din industria tipografică”, a declarat Vasilescu, prezent la un forum economic organizat la pavilionul României de la Expo 2010 Shanghai.
Potrivit acestuia, acest proiect este prima investiţie a companiei chineze în România. Într-un top al investitorilor străini în România, în perioada 1990-2008, China ocupă locul 16.
Rubrică realizată în parteneriat cu www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co