Economic

Actualitatea economică

Coral Impex se va ocupa de deratizare şi dezinsecţie la Ploieşti

Operatorul de salubrizare din municipiul Ploieşti, pentru activităţile de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, colectarea, transportul şi neutralizarea cadavrelor de animale de pe domeniul public, colectarea, transportul şi neutralizarea deşeurilor animaliere provenite din gospodăriile populaţiei, este S.C. Coral Impex S.R.L., conform contractului nr. 14393/17.08.2010.
De altfel, în perioada 20-22 august, a avut loc prima acţiune de dezinsecţie pe domeniul public în municipiul Ploieşti din acest an, la aceasta folosindu-se substanţe autorizate de Ministerul Sănătăţii Publice.

Va demara proiectul
„Observatorul preţurilor”

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat că, la 15 septembrie, va fi lansat public proiectul „Observatorul preţurilor”, apoi urmând a fi demarată o campanie de stimulare a consumului de produse româneşti. După demararea proiectului „Observatorul preţurilor”, se intenţionează lansarea unei campanii de stimulare a consumului de produse româneşti, aşa cum au făcut şi alte ţări. „Vrem să arătăm care este dimensiunea exactă a preţurilor produselor româneşti şi să începem o campanie şi în pieţe, şi în hipermarketuri. Dar vreau să reţineţi că nu impunem nimănui nimic”, a mai spus Videanu.
„Observatorul preţurilor” va centraliza preţurile la diferite produse practicate de peste 1.400 de comercianţi în pieţe şi de lanţuri de magazine şi hypermarketuri, iar proiectul va funcţiona simultan cu o linie verde.

Prahova, locul II la exportul de forţă de muncă în străinătate!

Fără a lua în calcul municipiul Bucureşti, din totalul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate în anul 2010, 9,5% provin din judeţul Constanţa, 4,9% din judeţul Prahova, 4,6% din Timiş şi 4,4% din Braşov. Alte judeţe în care locuitorii au dat dovadă de un apetit crescut pentru emigrare în căutarea unui loc de muncă sunt Galaţi (4%), Iaşi (3,8%), Mureş (3,8%), Cluj (3,6%), Hunedoara (3,3%), Sibiu (2,6%), Brăila (2,5%), Dolj (2,3%) şi Argeş (2,3%), potrivit unei statistici realizate de Tjobs.

Petrotel Lukoil, în Top 10 exportatori români

Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor (ANEIR) a publicat topul celor mai mari exportatori în primele patru luni ale acestui an. Aceştia sunt Automobile Dacia, Nokia România, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal Galaţi şi OMV Petrom, asociaţia anunţând totodată „ieşirea exporturilor din recesiune”.
Din primele 100 de companii, doar patru sunt româneşti (Oltchim, Hidroelectrica, Interagro şi Compa Sibiu), restul fiind multinaţionale. În topul primilor 100 de exportatori mai sunt incluse companii precum Petrotel-Lukoil (în primele 10 locuri), Renault Industrie Roumanie, Honeywell Tehnologies, Continental Automotive Product şi Autoliv România.

Rubrică realizată în parteneriat cu www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co