Imobiliare Valea Prahovei
Economic

Actualitatea economică

Staţia de epurare a apelor uzate din comuna Fântânele s-a inaugurat, la mijlocul săptămânii trecute, la sediul Primăriei din comună. Beneficiarul investiţiei în valoare de 1.699.476,08 lei este Primăria comunei Fântânele, lucrarea fiind finanţată în proporţie de 60% de la Agenţia Fondului de Mediu şi 40% de la Consiliul Judeţean Prahova şi Consiliul Local Fântânele.

Criza este o binecuvântare, întrucât a ajutat la creşterea puternică a productivităţii prin reducerea presiunii de pe piaţa muncii pentru acordarea de creşteri salariale, consideră Radu Timiş, proprietarul producătorului de mezeluri CrisTim, şi George Copos, care controlează grupul Ana Holding. Cei doi au afirmat, în cadrul unui forum economic, că România nu mai este competitivă în prezent pentru atragerea de investiţii străine, pentru că forţa de muncă este scumpă.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat că, de la 12 august, a intrat în vigoare ordinul prin care creanţele fiscale restante mai mici de 10 lei, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului, se scad din evidenţele fiscale în primele 7 zile ale anului următor.

Guvernul va elimina impozitul minim începând cu 1 octombrie şi-l va înlocui, de la începutul anului viitor, cu impozitul forfetar, a declarat  ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu. „Impozitul minim dispare de la 1 octombrie. Este o dată certă. Până la finele anului, nu-l înlocuim cu nimic, dar pentru 2011 lucrăm la impozitul forfetar, care ar trebui să fie introdus în ianuarie”, a spus Vlădescu.

American European Marketing & Enterprises este, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, compania cu cel mai mare profit din România: 3,6 miliarde de euro! Profitul este de nouă ori mai mare decât cel raportat de Petrom, cea mai mare companie românească. Compania, cu sediul în judeţul Braşov, a raportat, pentru anul trecut, un profit de 15,47 miliarde de lei (3,6 miliarde de euro). Compania are un capital de 50 de milioane de dolari americani, subscris integral de investitori străini. Profitul brut, de 15,47 miliarde de lei, este egal cu cifra de afaceri.

Proiectul Terra din comuna 23 August, prima staţiune turistică all-inclusive de pe litoralul românesc, a început să stârnească din nou interesul potenţialilor cumpărători pentru terenurile din zonă, după mediatizarea intensă din ultimul timp. Pentru moment, tranzacţiile se lasă, însă, aşteptate. Pe de altă parte, proprietarii vor cu tot dinadinsul să scape de terenurile pe care le deţin, aşa că preţurile sunt cu circa 60% mai mici decât în urmă cu 2-3 ani, iar unii dintre ei oferă chiar şi posibilitatea cumpărării în rate.

Rubrică realizată în parteneriat cu www.prahovabusiness.ro

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co