Imobiliare Valea Prahovei
Economic

Actualitatea economică

Emon Câmpina a electrificat metroul din Atena

Compania Emon Electric din Câmpina a proiectat, executat şi pus în funcţiune sistemul electric de tracţiune pentru proiectul de extindere a unei magistrale de metrou din Atena. Lucrările realizate de furnizorul prahovean de servicii şi produse în domeniul electro-energetic deţinut de familia Solomon, care au trecut testele oficiale de punere în funcţiune, au costat circa 3,2 milioane de euro şi au demarat în 2008, odată cu semnarea contractului cu constructorul magistralei, Terna Energy. „Activitatea pe piaţa elenă a devenit o constantă a afacerii noastre”, a declarat Mircea Solomon, CEO al Emon Electric.
Firma, înfiinţată în urmă cu 14 ani, a avut de-a lungul timpului colaborări cu firme precum Transelectrica, CEZ, Electrica, Siemens, RATB sau Metrorex. Printre proiectele la care Emon Electric a mai lucrat se numără tramvaiul din Atena, staţia electrică de transformare de la Tariverde (judeţul Constanţa) sau centrala electrică pe gaze Petrom Brazi. Emon Electric a avut în 2010 afaceri de 38,7 milioane lei (9,2 milioane euro) şi un profit net de 3 milioane lei (circa 700.000 de euro) cu 159 de angajaţi, potrivit Ministerului de Finanţe.

S-a lansat studiul „Prahova – Motor al Economiei Româneşti”

Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a organizat ieri, la Sky Center Păuleşti – Grand Ballroom, evenimentul de lansare a Studiului Economico-Social al Judeţului Prahova „Prahova – Motor al Economiei Româneşti”. Lucrarea, elaborată de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, reprezintă o radiografie a economiei judeţului nostru, realizată pe baza datelor de bilanţ ale firmelor la nivelul principalelor grupe de activitate – industrie, agricultură, construcţii, servicii, comerţ şi turism. Sunt analizate, de asemenea, rezultatele economice la nivelul localităţilor Judeţului Prahova – municipii, oraşe, dar şi diferenţiat, pe mediul urban şi rural. Pentru a evidenţia mai pregnant domeniile reprezentative ale economiei judeţului Prahova, studiul prezintă în capitole distincte domeniul petrolier, institutele de cercetare-proiectare, domeniul vini-viticol, investiţiile străine şi turismul prahovean.
Acest studiu, care este realizat în premieră în judeţul Prahova, reprezintă un material de lucru extrem de util tuturor celor implicaţi în problematica economico-socială a judeţului nostru, instituţii ale administraţiei publice locale şi centrale, organizaţii diverse, instituţii de învăţământ superior etc.

Centru de colectare DEEE la Sinaia

Vineri, la Sinaia, a fost inaugurat un Centru de colectare deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE), parte din Reţeaua Naţională de Colectare RoRec – un serviciu destinat colectării selective, la standardele europene a acestui tip de deşeuri.
Programul de acţiune al acestui proiect va cuprinde activităţi de colectare, informare, educare şi conştientizare a cetăţenilor. Astfel, începând, cu data de 20 aprilie, locuitorii din Sinaia şi zonele din proximitatea oraşului au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul de colectare sau prin apelarea serviciului gratuit de preluare de la domiciliu, în cazul aparatelor voluminoase. În cadrul centrului de colectare s-au amenajat spaţii pentru diferite tipuri de deşeuri: containere pentru electrocasnice mici, locuri de depozitare a televizoarelor, frigiderelor şi maşinilor de spălat şi coşuri speciale pentru baterii, neoane şi becuri economice. Centrul din Sinaia oferă servicii nu numai populaţiei, cât şi firmelor şi instituţiilor care doresc să recicleze orice tip de aparatură veche.

Rubrică realizată de cotidianul online www.prahovabusiness.ro

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co