Imobiliare Valea Prahovei
Economic

Actualitatea economică

Platforme de gunoi îngropate

Primăria Municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, a început construcţia platformelor de gunoi îngropate, destinate colectării selective a deşeurilor menajere şi asimilabile acestora. Municipiul Ploieşti este primul oraş din ţară unde sunt realizate astfel de sisteme de colectare îngropate.

UGIR vrea Consiliu Consultativ al Oamenilor de Afaceri în Prahova

Într-un simpozion pe teme de fiscalitate, organizat de UGIR Prahova şi CCI Prahova, s-a propus înfiinţarea, ca proiect pilot la nivelul judeţului nostru, sub coordonarea Prefecturii, a unui Consiliu Consultativ al Oamenilor de Afaceri, similar celui înfiinţat la nivel naţional de către premierul Mihai Răzvan Ungureanu, rolul acestuia la nivel local fiind de coagulare a problemelor cu care se confruntă mediul de afaceri local şi găsirea de soluţii pentru depăşirea lor.
Fruntaşi la investiţii

Cluj, Mureş şi Prahova sunt judeţele cu cele mai mari investiţii noi autohtone şi străine realizate anul trecut. Cele trei judeţe totalizează investiţii noi de 408 milioane de euro, conform datelor dintr-un raport realizat de Andreea Paul, consilier al premierului pe probleme economice.
Cele mai mari proiecte de investiţii străine noi ce totalizează 211 milioane de euro s-au realizat în Cluj, Olt şi Prahova.

Plantări de arbori

Marţi, 3 aprilie, Lions Club Ploieşti (preşedinte Carmen Tache) a organizat acţiunea de plantare arbori în Ploieşti. Evenimentul s-a înscris pe linia acţiunilor derulate de Asociaţia Lions Clubs International şi Asociaţia Lions Clubs District 124 România, privind Ziua Naţională Lions de Plantare de Arbori şi Arbuşti, PAA-15.04.2012. La acţiune au participat copiii din clasa a VIII-a A din Şcoala Sfântu Vasile, din Ploieşti, însoţiţi de profesoara Roxana Iordache, diriginta lor. Aceştia au plantat în parcul Cina din oraş 15 puieţi de catalpa, contribuind astfel la stimularea interesului pentru mediul înconjurător, pentru promovarea biodiversităţii şi obţinerea unui aer mai puţin poluat.

Fabrică de detergenţi la Ţipăreşti

În judeţul Prahova, a fost deschisă o fabrică de detergenţi lichizi, în urma unei investiţii de un milion de euro făcută de trei oameni de afaceri români. 70% din banii necesari pentru construcţia unităţii de producţie au venit de la UE. Fabrica din comuna prahoveană Ţipăreşti a început producţia în vara lui 2011, iar acum detergenţii, şampoanele şi săpunurile lichide se vând în peste 1.200 de magazine din comerţul local, precum şi în mai multe hoteluri şi restaurante din ţară sub brandurile Dolfy şi Euro. În comuna din judeţul Prahova, fabrica produce în prezent doar la 10% din capacitatea maximă de 500 tone pe lună.

Reţea nouă de gaze

Joi, 5 aprilie, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a participat la deschiderea oficială a primului tronson din proiectul „Dezvoltare reţea gaze naturale în zona de sud a Judeţului Prahova”. Acest prim tronson include lucrarea „Înfiinţare reţea distribuţie gaze naturale în comunele Şirna, Tinosu, Poienarii Burchii şi Gorgota”.

Rubrică realizată de cotidianul online www.prahovabusiness.ro

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co