Imobiliare Valea Prahovei
Economic

Actualitatea economică

Apartamentele din Ploieşti, tot mai ieftine
Preţul mediu cerut de proprietari pentru apartamentele din România a crescut în luna martie cu 1,7% faţă de luna precedentă, potrivit portalului de profil, imobiliare.ro. Preţul mediu calculat la nivelul principalelor oraşe din ţară a evoluat diferit, înregistrând valori în scădere în Bucureşti, Ploieşti sau Timişoara. Faţă de aceeaşi lună a anului trecut, când preţul mediu era de 1.043 euro/mp, la nivel naţional, preţurile apartamentelor sunt în prezent cu 3,8% mai mici. Pentru Ploieşti, studiul indică, pentru luna martie, o valoare medie de 860 euro/mp util pentru apartamentele noi şi vechi scoase la vânzare în acest oraş. Cu o scădere de 1,1% înregistrată în ultimele 30 de zile, indicele calculat la nivelul oraşului Ploieşti a cunoscut cea mai mare contracţie dintre toate oraşele analizate.
În comparaţie cu luna martie 2011, preţurile solicitate în prezent sunt cu 2,4% mai mici. Preţul calculat de imobiliare.ro reprezintă valoarea exprimată în euro pe metru pătrat de suprafaţă utilă al apartamentelor de vânzare situate în blocuri de apartamente, cu destinaţie rezidenţială, pe baza anunţurilor publicate pe www.imobiliare.ro de către agenţiile imobiliare şi proprietari. Indicele este calculat zilnic în baza ofertelor introduse în ultimele 7 zile faţă de ziua de raportare, la nivel naţional şi ia în calcul, în medie, 22.000 de oferte publicate lunar în 41 de judeţe.

Halliburton a venit în Ploieşti West Park
Compania americană Halliburton, unul dintre cei mai mari furnizori de produse şi servicii petroliere la nivel mondial, a închiriat 2.700 mp pentru o unitate de producţie şi 5.000 mp platformă betonată în West Park Ploieşti, a anunţat CBRE România, consultantul care a intermediat tranzacţia. Compania Halliburton a fost primul chiriaş al clădirii pentru IMM-uri de 17.850 mp, prima clădire BREEAM, din Ploieşti West Park. „Ploieşti este un important pol de dezvoltare pentru investiţiile în industria petrolieră şi activităţi conexe, iar Halliburton era în căutarea locaţiei potrivite pentru a-şi începe activitatea în zonă. Analizând atent nevoile companiei şi obiectivele de dezvoltare a afacerii la nivel local, am găsit în Ploieşti West Park soluţia optimă.
Tranzacţia intermediată de CBRE România reprezintă doar o primă fază a prezenţei Halliburton în West Park Ploieşti. În următorii 3 ani, marele trust american urmează a-şi extinde suprafaţa închiriată în cadrul complexului industrial Ploieşti West Park.
Ringier a cumpărat Ejobs
Ringier a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al companiei Ejobs Group SRL, care controlează cel mai mare portal de joburi din România, EJobs. Prin această tranzacţie, Ringier România îşi creşte cota de piaţă în domeniul digital, direcţie strategică a grupului. Încă de la lansarea sa din 1999, eJobs.ro este lider pe piaţa portalurilor de joburi din România.
Cele două părţi implicate nu precizează valoarea tranzacţiei. Conform datelor aferente lunii ianuarie 2012, eJobs.ro înregistrează mai mult de 1,7 milioane de vizitatori unici pe lună.

Dobânda de referinţă a BNR, la minimul istoric
Consiliul de Administraţie al BNR a decis joi să reducă cu 0,25 puncte procentuală nivelul ratei dobânzii de politică monetară, de la 5,5% la 5,25% pe an, nou minim istoric, în linie cu aşteptările analiştilor şi să menţină cotele pentru rezervele minime obligatorii constituite de bănci. BNR a redus dobânda de politică monetară cu 0,75 puncte procentuale de la începutul acestui an, dupa tăieri de câte 0,25 puncte şi în şedinţele Consiliului de Administraţie din ianuarie şi februarie. Dobânda cheie este acum la minimul istoric de 5,25%.
Noutăţi la ITM
400 de mii de lei! Atât datorează în acest moment 25 de firme din judeţ, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova. Suma reprezintă creanţele bugetare datorate până la 31 decembrie. Banii constituie comisioane pentru completarea, arhivarea carnetelor de muncă şi pentru verificarea înregistrărilor făcute de angajatori. ITM percepea angajatorilor, până la 1 ianuarie 2011, un comision de 0,75 la sută din fondul lunar de salarii, plus un comision suplimentar de 0,25 la sută din acelaşi fond. Odată cu decizia ca toate carnetele de muncă ale angajaţilor să fie returnate acestora sau să fie păstrate la firmele la care lucrează prahovenii, cele două comisioane au încetat să mai fie percepute. Cu toate acestea, aproape 25 de firme nu şi-au plătit nici acum datoriile. „Pe de altă parte, împiedicarea, în orice mod, a inspectorilor de muncă să exercite controlul, ori să efectueze cercetarea evenimentelor de către conducătorul unităţii, reprezentantul legal, un angajat presupus sau orice altă persoană aflată în locaţia respectivă, refuzul acestuia de a completa declaraţii, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000, la 10.000 de lei”, a declarat inspectorul şef al ITM Prahova, Dumitra Ionescu.

Expoziţie specializată
de construcţii
În perioada 4 – 7 aprilie 2012, la Sala Coloanelor de la Palatul Culturii din Ploieşti, se va desfăşura cea de-a XIII-a ediţie a expoziţiei specializate de construcţii PRAHOVA CONSTRUCT – AMBIENT, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova.
Firmele participante – din Prahova, Bucureşti şi Harghita expun materiale prefabricate, căsuţe din lemn, panouri solare şi fotovoltaice, centrale electrice, boilere, instalaţii de aer condiţionat, soluţii de servicii de audit şi certificare energetică pentru clădiri, detecţie termografică, vopsele, grunduri, adezivi, corpuri de iluminat, materiale electrice, elemente de mobilier, parchet lemn masiv, tâmplărie lemn,  perdele, jaluzele, rulouri.
Vizitatorii interesaţi – specialişti în construcţii şi public larg – sunt aşteptaţi de miercuri până vineri între orele 10:00 – 18:00 şi sâmbătă între orele 10:00 – 14:00, la o expoziţie care îmbină utilul, cu funcţionalitatea, atractivitatea şi bunul gust. Partener media al evenimentului: Radio KISS FM.
Rubrică realizată de cotidianul online www.prahovabusiness.ro

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co