Economic

Actualitatea economică

A început Programul Rabla 2012

Luni, a debutat oficial Programul Rabla 2012, prin care se pot achiziţiona maşini noi în schimbul tichetelor de 3.800 de lei, specific programului de înlocuire a parcului auto.
Proprietarii – persoane fizice – se pot adresa firmelor colectoare pentru casarea autoturismelor vechi începând din 3 aprilie şi până în 19 noiembrie 2012. Pentru acest an, Administraţia Fondului pentru Mediu a prevăzut un buget de 114 milioane lei, care permite scoaterea din uz a 30.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani.
Ca şi în 2010 şi 2011, cuantumul primei de casare este 3.800 de lei, fiind exprimată printr-un tichet cu valoare nominală. De asemenea, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, pot fi utilizate cel mult trei tichete valorice. Prin Programul Rabla, în ultimii doi ani, au fost casate 305.964 autoturisme uzate şi au fost achiziţionate 101.766 autoturisme noi, dintre care 40.269 de origine autohtonă.
Lista producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi să participe în anul 2012 la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, precum şi cea a operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz vor fi publicate pe site-ul AFM, www.afm.ro, în cadrul secţiunii „Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2012”.

Încă trei companii vin în Ploieşti West Park

Ploieşti West Park este un adevărat „magnet” pentru marile companii americane. Astfel, Grupul Alinso (parte a grupului belgian Domo) şi omul de afaceri ploieştean Petrică Uşurelu, care deţine compania Piritex, au mai adus încă trei noi chiriaşi în cadrul parcului de afaceri West Park din Ploieşti. Aceştia sunt grupul industrial american Honeywell precum şi companiile Schlumberger şi Halliburton, cu activităţi în industria petrolieră.
Astfel, Halliburton a devenit primul chiriaş al unei clădiri de 17.850 de metri pătraţi, destinată întreprinderilor mici şi mijlocii şi inaugurată în 2011, în timp ce Honeywell a început lucrările la o fabrică de plăcuţe de frână pe 7 hectare, iar Schlumberger va ocupa o suprafaţă de 5 hectare.

Întâlniri ale specialiştii DGFP Prahova cu contribuabilii

În cursul lunii martie a.c., Direcţia Generală a Finanţelor Publice Prahova organizează întâlniri de lucru cu contribuabilii, pe centre zonale. Acestea vor avea loc astfel:
– A.F.P.O. Vălenii de Munte, joi, 22 martie, ora 10.00; sediul A.F.P.O. Vălenii de Munte, str. Popa Şapcă, nr. 7; Tema: Modificări legislative privind Codul de procedură fiscală; Noutăţi apărute în legislaţia fiscală.
– A.F.P.M. Câmpina, miercuri, 28 martie, ora 10.00, la Sala mică a Casei Tineretului Câmpina, b-dul Nicolae Bălcescu nr. 50; Tema: Noutăţi apărute în legislaţia fiscală;
– A.F.P.O. Mizil, joi, 29 martie, ora 10.00, la Sala de festivităţi a Liceului Grigore Tocilescu, str. Nicolae Bălcescu nr. 138; Tema: Raportări contabile aferente anului 2011.

Director nou la Parcul Industrial Brazi

Parcul Industrial Brazi are, începând de săptămâna trecută, un nou director general. Acesta este Nicolae Alexandri (membru PNL), fost prefect al judeţului şi director adjunct al Regiei de Servicii Publice Ploieşti. Alexandri a fost prezent, vineri dimineaţă, la Money Channel Business Tour Ploieşti, care s-a desfăşurat la sediul Parcului Industrial Ploieşti. Fostul director al Parcului Industrial Brazi, Traian Victor Ionescu, şi-a prezentat demisia din funcţie la finele anului trecut.
Rubrică realizată de cotidianul online www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co