Economic

Actualitatea economică

Se repornesc instalaţiile Petrotel Lukoil

Începând cu data de 02.03.2012, instalaţiile Rafinăriei Petrotel Lukoil au  intrat în procedura de pornire. Pornirea s-a făcut succesiv, în concordanţă cu procedurile interne şi regulamentele de funcţionare, pentru a minimiza riscul apariţiei unui disconfort olfactiv.

Licitaţie pentru rute CFR din Prahova

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA organizează, în ziua de 15 martie a.c., la Bursa Română de Mărfuri, etapa a III-a de licitaţie publică cu strigare pentru închirierea a 11 secţii de cale ferată care aparţin infrastructurii feroviare neinteroperabile. Pentru judeţul Prahova, participanţii la licitaţie pot depune oferte pentru una sau mai multe din următoarele tronsoane: Ploieşti Crâng – Ploieşti Vest; Ploieşti Vest – Târgovişte Nord – Fieni; Diţeşti – Gura Palăngii; IL Caragiale – Diţeşti; Buda – Slănic; Ploieşti Nord – Măneciu.
Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de 4 ani, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mare. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 15 martie 2012, ora 9.00, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 10.00, la sediul Bursei Române de Mărfuri.

Apare reţeaua magazinelor de cartier „La doi paşi”

Falimentul reţelei Mic.ro, controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu, nu i-a speriat pe germanii de Metro să lanseze în ţara noastră un lanţ de magazine de cartier. Acestea se vor numi „La Doi Paşi”, până acum 200 de magazine din comerţul tradiţional semnând contractul de franciză cu compania germană. Acest proiect este lansat într-o perioadă în care cifra de afaceri a companiei a fost afectată de situaţia economică dificilă şi de scăderea consumului, astfel că Metro Cash & Carry a pierdut în ultimii patru ani vânzări de 400 milioane de euro. Mai mult, în aceeaşi perioadă, 6.000 de magazine tradiţionale – chioşcuri şi alimentare de bloc – s-au închis.

Un angajat al Johnson Controls a murit la serviciu

Marţi, 21 februarie, un angajat în vârstă de 28 de ani şi-a pierdut cunoştinţa în timp ce se afla la lucru în fabrica Johnson Controls din Ploieşti şi apoi a murit. „Toate procedurile de siguranţă şi de prim ajutor au fost demarate imediat. Colegul nostru a fost supus procedurilor de resuscitare, dar a decedat la scurt timp după ce şi-a pierdut cunoştinţa. S-a confirmat faptul că a murit din cauze naturale. Reprezentanţii Parchetului, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă investighează cauzele morţii. Aceasta este o procedura uzuală ce se aplică în cazul deceselor ce survin la locul de muncă. Johnson Controls sprijină autorităţile în derularea investigaţiei”, se arată într-un comunicat al companiei.

Rubrică realizată de cotidianul online www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co