Imobiliare Valea Prahovei
Economic

Actualitatea economică

Revine autostrada Comarnic-Braşov

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va publica în martie anunţul de intenţie pentru revizuirea studiului de fezabilitate a autostrăzii Comarnic-Braşov, proiect pentru care se prevăzuseră începerea lucrărilor încă din 2009.
Proiectul autostrăzii Bucureşti – Braşov care urma să includă şi segmentul de aproape 60 de kilometri de la Comarnic la Braşov este discutat de autorităţi încă de la începutul anilor 2000.
Lipsa de finanţare a întârziat lucrările an de an, deşi termenul de finalizare a întregii autostrăzii fusese preconizat pentru 2013. Abia în 2008 a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru segmentul de autostradă de la Bucureşti la Ploieşti, iar pentru Comarnic-Braşov nici în prezent nu este realizat vreun metru de drum.

Schimbări la OJPC

Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Prahova are un nou şef.
După ce fostul director, Cristinel Toader, a fost numit, de la 15 februarie, şef al Gărzii de Mediu Prahova, locul sau a fost luat de către Alexandru Ciocârdel, unul dintre cei mai vechi inspectori din judeţ.
Una dintre primele sale acţiuni de amploare este controlul tematic la comercianţii de mărţişoare.

Bani de la Guvern pentru deszăpezire

Guvernul a alocat fonduri pentru 15 judeţe afectate de căderile masive de zăpadă din ultimele săptămâni, printre beneficiari numărându-se şi Prahova.
Judeţul nostru a primit suma de 962.000 de lei. Prefectul Adrian Dobre a precizat că printre localităţile care au depus cereri pentru ajutoare financiare se număra Ciorani, Sălciile, Fulga şi Boldeşti Grădiştea.

Modificări în contractele de servicii de comunicaţii

Începând cu 25 februarie a.c., durata maximă iniţială a contractelor de servicii de comunicaţii electronice încheiate cu utilizatorii finali persoane fizice nu mai poate depăşi 24 de luni. Mai mult, furnizorii sunt obligaţi să ofere consumatorilor şi posibilitatea de a beneficia de servicii pentru o durata contractuală de cel mult 12 luni. Măsurile sunt incluse în noul cadru legal din telecom. În privinţa serviciilor de internet, contractele trebuie să conţină date precum viteza nominală/maximă de transfer a datelor, viteza minim garantată, dacă este cazul, sau întârzierea şi variaţia întârzierii de transfer.

Luni a fost ultima
zi de depunere
a formularelor
392 A şi B

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispoziţiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, a căror cifră de afaceri, efectiv realizată la finele anului calendaristic, este inferioară sumei de 119.000 lei, au obligaţia să depună formularul 392A “Declaraţia informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul 2011”.
Persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispoziţiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, a căror cifră de afaceri realizată la finele anului calendaristic, excluzând veniturile obţinute din vânzarea de bilete de transport internaţional rutier de persoane, este inferioară sumei de 119.000 de lei, au obligaţia să depună formularul 392B „Declaraţie informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile efectuate în anul 2011”.
Persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, care realizează operaţiuni scutite fără drept de deducere prevăzute la art. 141 cu excepţia celor prevăzute la art. 141 alin. (2) lit. a), b), e), f), care nu sunt accesorii activităţii principale, nu au obligaţia depunerii formularului 392B „Declaraţia informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul 2011”.

Rubrică relizată cu sprijinul http://www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co