Economic

Actualitatea economică

Petrotel Lukoil a oprit toate instalaţiile

Începând cu 1 februarie a.c., instalaţiile Rafinăriei S.C. Petrotel-Lukoil S.A. au intrat în revizie tehnică, după cum au fost informate atât autorităţile, cât şi mass-media. Pentru eliminarea impactului olfactiv asupra locuitorilor, pregătirea echipamentelor pentru intervenţie s-a făcut treptat. Ultima oprire s-a realizat la echipamentele de siguranţă din cadrul Instalaţiei Faclă. Pregătirea acesteia pentru intervenţii a început pe 4 februarie şi a fost finalizată în dimineaţa zilei de 6 februarie. Procesul a avut loc în conformitate cu reglementările tehnice, fără să apară probleme tehnice.

Şef nou la Lukoil România

Compania Lukoil România, unul dintre primii jucători de pe piaţa distribuţiei de carburanţi din ţara noastră, are, de la 1 februarie, o nouă conducere. Operaţiunile din ţara noastră vor fi conduse de Victor Jumbei, din Republica Moldova, care are o experienţă de peste 18 ani în sectoarele financiar-economic şi management din domeniul industriei petroliere din Republica Moldova şi Ucraina. Anterior, Jumbei a deţinut funcţiile de director general al Lukoil Moldova, prim-adjunct al directorului general al Lukoil Ucraina şi prim-adjunct al conducătorului Asociaţiei Inter-Regionale „Europa de Est”. Victor Jumbei îl înlocuieşte pe Maxim Khitrov, care a fost numit director general al Lukoil Severo-Zapadnefteproduct.

Vega Ploieşti, prima rafinărie certificată pe plan intern de Germanischer Lloyd

Grupul Rompetrol, prin The Rompetrol Group Corporate Center – divizia de management şi guvernanţă a Grupului, şi-a certificat recent activităţile şi operaţiunile de profil în acord cu sistemul de management integrat al calităţii, protecţiei mediului, sănătate şi securitate ocupaţională. Compania a primit, la finele anului trecut, din partea Germanischer Lloyd Certification, avizele de conformitate cu standardul de calitate ISO 9001-2008, mediu ISO 14001-2004, sănătate şi securitate ocupaţională 18001-2007.
În prezent toate companiile din România ale Grupului deţin aceste acreditări, Vega Ploieşti fiind prima rafinărie certificată pe plan intern, iar Rompetrol Downstream prima reţea de distribuţie a carburanţilor care a implementat standardele de calitate ISO.

BNR a redus dobânda de referinţa la un minim istoric

Consiliul de Administraţie al băncii centrale a decis reducerea dobânzii cheie cu 0,25 puncte procentuale, la 5,50%, începând cu data de 3 februarie 2012, nivel minim de la adoptarea modelului actual de politică monetară. Banca centrală modificase dobânda cheie la 6% la începutul lunii noiembrie 2011, după ce o menţinuse neschimbată din mai 2010, la 6,25%. Ulterior, la începutul anului 2011, BNR a redus dobânda cheie la 5,75%.
Totodată, banca centrală a menţinut ratele rezervelor minime obligatorii (RMO) la nivelurile actuale, de 15% pentru pasivele în lei şi de 20% pentru cele în valută ale băncilor.

Rubrică realizată de cotidianul online www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co