Economic

Actualitatea economica

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Flanco Retail de catre Asesoft Web

Consiliul Concurenţei a anunţat, joi, că a autorizat operaţiunea de concentrare economică realizată prin preluarea controlului unic de către Asesoft Web SRL asupra Flanco Retail SA.

Flanco Retail este prezentă pe piaţa comercializării cu amănuntul a produselor IT, comunicaţii, electronice şi electrocasnice pe teritoriul României. Grupul achizitor, prin întreprinderile Asesoft Web şi Asesoft Distribution, este prezent pe piaţa comercializării cu ridicata a produselor IT, comunicaţii, electronice şi electrocasnice din România, iar prin întreprinderile Dante International şi Custom Net Solutions este activ pe piaţa comercializării cu amănuntul a produselor IT, comunicaţii, electronice şi electrocasnice din România.

În urma analizei efectuate de Consiliul Concurenţei, s-a constatat că efectele operaţiunii de concentrare economică asupra mediului concurenţial nu sunt semnificative, iar operaţiunea nu a condus la crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante identificate.

Această operaţiune a fost analizată prin prisma prevederilor Legii concurenţei nr. 21/1996 şi ale Regulamentului privind concentrările economice, constatându-se că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurenţial normal.

 

Ploieştiul, campion naţional la mall-uri care se vor deschide!

 

Municipiul Ploieşti este lider într-un clasament al mall-urilor care se vor deschide până la finele anului viitor. Astfel, nu mai puţin de patru noi centre comerciale vor fi inaugurate de către companiile AFI Palace Ploieşti (pe terenul fostei fabrici Flacăra), Ploieşti Shopping, Euromall şi Zenith.

În clasament urmează, cu 3 mall-uri, municipiul Craiova.

 

Topul celor mai bogaţi prahoveni

 

Ca în fiecare toamnă, apar topurile celor mai bogaţi români. Aici îi puteţi găsi pe primii trei dintre cei mai bogaţi prahoveni, aşa cum rezultă din Topul Forbes 500 de miliardari:

Iustin Paraschiv (Mizil), 29 de ani: 63-65 milioane euro
Are afaceri în industria cărnii şi imobiliare. Când era student, a venit în vacanţă la Mizil şi a asistat la o discuţie legată de materia primă folosită în procesul de producţie, carnea. La primul transport, a câştigat 400 de euro pentru un tir de 20 de tone, „un venit demn de toată stima pentru un student”. Este acţionar majoritar la trei companii: Carmistin (trading), Ladrisi Grup (companie agreată pentru comerţul intracomunitar) şi Avicrvil (creşterea puilor de casă, abatorizare şi fabricarea furajelor combinate). Acestea formează, împreună cu producătorul de mezeluri Ana şi Cornel, înfiinţat de tatăl său, un grup cu o cifră de afaceri de 150 milioane euro. Acum doi ani, a achiziţionat fermele de păsări de la Oltchim. Preferă mâncarea sănătoasă, iar în timpul liber se ocupă de porumbei şi cai.

MIHAI şi STELIAN ANASTASESCU, MIHAI TUFAN (Câmpina), 38-40 milioane euro, industrie, construcţii, farmaceutice, imobiliare.

Deţin compania Metaleuroest, cu participaţii la mai multe societăţi, printre care se numără Elsid Titu, Electrocarbon Slatina sau Soceram Bucureşti. Au participaţii la Neptun Trading, Hidrotehnica Galaţi, Fontec, Forja Neptun, Stok Metal, Dobromin şi Medimfarm, care are depozitul central la Ploieşti. Vor începe construcţia unei fabrici de BCA la Roman, în urma unei investiţii de 20 milioane euro.

SEBASTIAN GHIŢĂ (Ploieşti), 32 de ani, 36-38 milioane euro, IT, retail online, vinificaţie, imobiliare, mass-media.

Mizează, în acest an, pe o cifră de afaceri a grupului său de firme de 350 milioane de euro, în creştere cu 50 milioane de euro faţă de anul trecut. Este acţionar majoritar la grupul de firme Asesoft şi deţine acţiuni la eMag, Flanco, Flamingo. Deţine trustul de presă Prahova, care include Ziarul Prahova, Prahova TV şi Radio Prahova şi finanţează campioana ultimilor 7 ani din baschetul românesc, CSU Ploieşti. Este cel mai mare investitor autohton în domeniul energiilor regenerabile, având programate investiţii de peste 100 milioane de euro.

Rubrică realizată de cotidianul online www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co