Economic

Actualitatea economica

O noua reţea de gaze naturale în Prahova

Vineri, 9 decembrie, s-a făcut predarea amplasamentului pentru lucrarea „Înfiinţare reţea distribuţie gaze naturale în comunele Şirna, Tinosu, Poienarii Burchii şi Gorgota”.
La această acţiune au participat toţi deţinătorii de reţele din zonă (Transgaz, Romtelecom, SDEE Muntenia, Conpet, Hidro Prahova) precum şi primăriile implicate în proiect (Şirna, Tinosu, Poienarii Burchii şi Gorgota), inclusiv Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, Serviciul Rutier.
Lucrarea va demara efectiv în data de 20 decembrie 2011 pe tronsonul Şirna (Staţie reglare măsurare presiune gaze) – Poienarii Burchii într-o primă etapă, iar într-o etapă ulterioară pe tronsonul Poienarii Burchii – Gorgota.
Menţionăm că lungimea totală a reţelei de distribuţie din cele patru comune este de 31.255 metri liniari. Debitul de gaze este de 10.000 metri cubi şi o presiune de 2,0 bari, costul estimativ al lucrării fiind de 1.950.000 lei.
De această investiţie vor beneficia aproximativ 25.000 de locuitori ai judeţului Prahova precum şi o serie de obiective sociale (8 şcoli, 4 grădiniţe, 4 primării, 4 cămine culturale, 10 biserici şi o mănăstire, 4 dispensare şi aproximativ 30 de societăţi comerciale).
Această lucrare face parte din proiectul ,,Dezvoltare reţea gaze naturale în zona de sud a Judeţului Prahova”- Proiect susţinut de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

Chinezi în vizita la CCI Prahova

O delegaţie din China va veni la Camera de Comerţ şi Industrie Prahova. Evenimentul va fi organizat miercuri, 14 decembrie 2011, începând cu orele 10.30, la sediul său din str. Cuza Vodă nr.8, Sala Europa, delegaţia din China fiind condusă de Qin Weidong, Vice-Preşedintele Comitetului pentru Politică Consultativă din Provincia Guangdong – RP Chineză.
Evenimentul se înscrie în suita de acţiuni pe care Camera de Comerţ şi Industrie Prahova le desfăşoară în vederea consolidării cooperării economice între mediul de afaceri prahovean şi cel din R. P. China, cu care de altfel CCI Prahova are o relaţie tradiţionala de colaborare şi prietenie de peste 15 ani, consfinţită prin deschiderea la începutul anului 2011 a Biroului de Reprezentanţă a CCI Prahova la Shanghai.
Vizita are ca scop prospectarea mediului de afaceri şi investiţional din România, în special din judeţul Prahova, în vederea identificării unor oportunităţi viabile de colaborare.

E oficial: Salariul minim se majorează săptămâna aceasta!

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, vineri, că, în cursul săptămânii viitoare, va fi aprobată în Guvern majorarea salariului minim pentru anul 2012, prin Hotărâre de Guvern, acest lucru încadrându-se în impactul bugetar care poate fi suportat pentru anul viitor. „Noi am propus un salariu minim de la 700 de lei (pentru anul 2012, n.r.), am avut şi o consultare cu partenerii sociali, dar am luat în calcul impactul bugetar, iar, ca să poată fi susţinut, aceasta ar fi suma optimă, în primul rând pentru a consolida un trend pozitiv al creşterii economice”, a spus ministrul Muncii.
Sulfina Barbu a precizat că impactul va privi aproximativ 125 de mii de salariaţi din sectorul bugetar şi aproximativ 665 de mii de salariaţi din sectorul concurenţial, conform cifrelor furnizate de Inspecţia Muncii. Ministerul Muncii propune ca salariul minim brut pe ţară garantat să fie, începând de anul viitor, 700 de lei, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore în medie pe lună, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, postat joi, spre dezbatere publică, pe site-ul instituţiei. În prezent, salariul minim brut este de 670 de lei.
Potrivit proiectului, pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată. Angajatorii care nu respectă această prevedere pot fi sancţionaţi cu amendă de la 1.000 de lei la 2.000 de lei. Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii se fac de către personalul Ministerului Muncii prin inspectoratele teritoriale de muncă judeţene şi al municipiului Bucureşti, împuternicit, după caz, prin ordin al ministrului Muncii, se mai arată în proiect.
Rubrică realizată de cotidianul online www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co