Economic

Actualitatea economică

AdePlast a investit
4 milioane euro în fabrica de la Ploieşti

AdePlast a dat în folosinţă linia de producţie pentru polistiren de la Ploieşti, printr-o investiţie totală de circa patru milioane de euro, urmând ca din septembrie, după terminarea probelor tehnologice, să producă la capacitatea sa maximă, de 120 metri cubi pe oră. Astfel, la Ploieşti se vor produce anual până la 700 000 metri cubi de polistiren. Investiţia în echipamente a fost de aproximativ 3,7 milioane de euro.
“Extinderea capacităţilor de producţie AdePlast nu se opreşte aici. Până în 2012 vom dezvolta în Moldova o zonă industrială de producţie pe tiparul deja consacrat al AdePlast, în care vom investi peste 10 milioane de euro”, a precizat  Marcel Bărbuţ, proprietarul AdePlast. În luna august 2011, AdePlast a semnat un parteneriat cu CEC Bank – Protocolul pentru Termoizolarea României (PTR). PTR prevede ca CEC Bank să acorde credite cu dobândă subvenţionată pentru asociaţiile interesate să efectueze astfel de lucrări, acestea trebuind să acopere, din fonduri proprii, doar o treime din valoarea lucrării.
AdePlast este cel mai important producător român de adezivi şi mortare uscate, cu două facilităţi de producţie dezvoltate la nivel naţional, o fabrică la Ploieşti şi una la Oradea.

Exerciţiu de accident tehnic la Barajul Măneciu

În data de 24.08.2011, s-a desfăşurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă în ipoteza producerii unui accident tehnic la barajul Măneciu, coordonat de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova şi condus de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova. În cadrul exerciţiului, s-au pus în aplicare toate măsurile impuse de situaţia creată, măsuri ce constau în realizarea primei intervenţii de către personalul C.L.S.U. al localităţilor din aval de barajul Măneciu, alertarea forţelor specializate ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova, concentrarea la locul evenimentului a forţelor specializate, complementare şi auxiliare participante la aplicaţie precum şi executarea întrunit a procedurilor pentru limitarea şi înlăturarea efectelor negative ale situaţiilor similare.

744 de concediaţi
la Upetrom Ploieşti

În anul 1989, Upetrom Ploieşti era al treilea producător mondial de utilaj petrolier din lume, iar acum a ajuns să se confrunte cu proteste ale salariaţilor şi disponibilizări în masă. După ce, în ultimele luni, au avut loc o serie de greve şi marşuri ale angajaţilor societăţii din zona de sud a Ploieştiului, iată că s-a ajuns în situaţia în care 744 din cei peste 1.200 de angajaţi să fie trimişi în şomaj. Decizia a fost comunicată şi la Oficiul Forţelor de Muncă, aşa încât la Upetrom vor mai lucra circa 500 de oameni.

Fuziunea Generali-Ardaf, aprobată de CSA

Acţionarii Generali şi Ardaf, precum şi autoritatea de reglementare a pieţei de asigurare din România, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, au aprobat joi fuziunea celor două companii începând cu 1 septembrie 2011.
Acţionarii Generali Asigurări şi Ardaf au aprobat încă din martie intenţia celor două companii deţinute de Generali Group în România de a fuziona, reprezentanţii celor doi asigurători declarând la vremea respectivă că se aşteaptă la o finalizare a fuziunii în a doua jumătate a acestui an.

Rubrică realizată de cotidianul online www.prahovabusiness.ro

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co