Economic

Actualitatea economică

Miliardarul Ioan Niculae, vacanţă la Buşteni

Finanţatorul echipei de fotbal Astra Ploieşti, Ioan Niculae, preferă să stea în ţară în vacanţa de vară. Deşi este al treilea cel mai bogat român, cu o avere estimată la un miliard de euro, Ioan Niculae nu se duce mai departe de Marea Neagră şi de Carpaţii Româneşti în vacanţă. Spune că n-are de ce şi că, în afara cazului în care se duce la întâlniri de afaceri şi vânătoare, nu prea calcă în afara ţării. „O să mă duc la Venus unde avem un hotel şi după aia la Buşteni unde am casă. Cam atât”, spune Niculae.

Profit de un milion de euro pentru Groupama
în România

Grupul francez de asigurări Groupama a obţinut un profit de 1 milion de euro din afacerile din România în primul semestru din acest an, comparativ cu o pierdere de 4 milioane euro în acelaşi interval din 2010, arată datele prezentate azi de grup. Veniturile din prime brute subscrise ale Groupama în România au scăzut în primul semestru cu 12,2%, la 84 milioane euro. Pe segmentul de asigurări generale, declinul a fost de 13,2% în primele şase luni. Scăderea a fost generată de evoluţia negativă a asigurărilor auto (-23,6%), în condiţiile unei competiţii sporite între asigurători pe acest segment, se menţionează în raport. De asemenea, valoarea primelor din asigurări de viaţă şi sănătate a rămas stabilă, în condiţiile reducerii volumului de credite acordate. Totodată, pe segmentul de asigurări de proprietăţi s-a înregistrat o creştere de 167%, în urma lansării unui produs nou, se mai arată în raport.
Groupama a preluat Asiban, BT Asigurări şi subsidiara din România a OTP Garancia, pe care a început să le fuzioneze într-o singură structură, Groupama Asigurări. Primele două societăţi au fost fuzionate în septembrie 2009, urmând ca ulterior să fie absorbită şi OTP Garancia Asigurări.

Boc, o nouă vizită
la autostrada
Bucureşti-Ploieşti

Premierul Emil Boc a spus, vineri, despre construcţia autostrăzii Bucureşti–Ploieşti, că „în unele zone lucrările arată bine”, însă altele sunt ca “în epoca de piatră”, atrăgându-le atenţia constructorilor să respecte termenele stabilite. Premierul a subliniat că “plăţile se vor face doar în conformitate cu respectarea graficului de lucrări partajat lunar” pentru a se “asigura că acest efort pe care statul îl face, şi românii în ultimă instanţă, este respectat şi de către constructori”.
Boc a subliniat că investiţiile trebuie susţinute, iar Anca Boagiu a arătat că poate face performanţă, context în care i-a avertizat pe constructori că dacă nu vor susţine eforturile ministrul Transporturilor, „le va tăia capul”. El a mai spus că anul acesta Guvernul are trei mari priorităţi “în materie de autostrăzi”: Arad-Timişoara, Medgidia-Constanţa şi Bucureşti-Ploieşti.

Încă patru fonduri de vânătoare în Prahova

A.J.V.P.S. Prahova îşi informează membrii vânători că, în urma licitaţiei din data de 1 august 2011, organizată de Ministerul Mediului şi Pădurilor, a obţinut dreptul de gestionare pentru încă 4 fonduri cinegetice. Acestea sunt: 5 Fulga, 6 Baba Ana, 32 Şoimari şi 39 Plopu. Alături de celelalte 15 fonduri cinegetice pentru care A.J.V.P.S. Prahova a încheiat deja contractele de gestionare a faunei cinegetice (2 Berceni, 3 Vadu Părului, 12 Râfov, 13 Negoieşti, 14 Hăbud, 15 Măneşti, 16 Strejnic, 29 Bîsca Fără Cale, 31 Căldăruşanca, 34 Cazacu, 35 Păltinet, 38 Bratia, 40 Iordăcheanu, 41 Urlaţi şi 42 Malu Roşu), AJVPS Prahova va gestiona în total 19 fonduri cinegetice.

Rubrică realizată de cotidianul www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co