Economic

Actualitatea economică

Internet gratuit pe mobil de la RCS&RDS

Începând de la 1 august a.c., RCS & RDS oferă tuturor abonaţilor la Internet fix prin fibră optică un abonament gratuit de Internet mobil. Oferta este valabila pentru toţi abonaţii la Internet fix prin fibră optică Digi Net Fiberlink. Viteza de transfer poate ajunge până la 7,2 Mbps, iar traficul este nelimitat. Telefoanele mobile care au acces în reţeaua de voce şi date mobile a RCS & RDS sunt cele cu modem 3G încorporat.

Patriciu pariază pe dispariţia euro

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat sâmbătă, la Realitatea TV, că Banca Naţională a României (BNR) face o mare greşeală stabilind ca ţintă adoptarea euro, monedă despre care spune că “va muri”. “Euro va muri, nu ştiu cât mai are de trăit, asta depinde de sumele pompate din banii contribuabililor, până când aceştia se vor plictisi în tot felul de ajutorări falimentare (…) Banca Naţională face o foarte mare greşeală stabilind ca ţintă adoptarea euro, face o foarte mare greşeală luptându-se cu balaurul inflaţiei zi de zi, de 20 de ani”, a precizat Patriciu.
Potrivit acestuia, introducerea monedei unice a fost o măsură “abuzivă, inutilă şi nocivă”. “Adoptarea monedei unice nu numai că a fost o măsură prematură, a fost abuzivă, inutilă şi nocivă. După introducerea monedei euro s-a produs un decalaj de competitivitate între nordul şi sudul continentului. Nu poţi pune culturi diferite sub aceeaşi umbrelă monetară…Producându-se această diferenţă de competitivitate pornită de la diferenţe de tradiţii şi de cultură, niciodată un grec, un român, un italian sau un spaniol nu va avea aceeaşi productivitate ca şi un neamţ”, a spus omul de afaceri.
Profit dublat la Banca Transilvania

Banca Transilvania a obţinut în primul semestru din 2011 un profit net de 65,67 milioane lei, aproape dublu faţă de rezultatul de 33,21 milioane lei din aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul brut realizat de Banca Transilvania în primul semestru al acestui an este de 85,26 milioane lei, faţă de 60,03 milioane lei în primul semestru al anului trecut. Totodată, cheltuielile nete cu provizioanele înregistrate în primul semestru au fost de 295 milioane lei, diminuate cu 35 milioane lei faţă de valoarea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului precedent. “Din aceste rezultate reiese faptul că sunt înregistrate semne de stabilizare în ceea ce priveşte calitatea portofoliului de credite”, susţin oficialii băncii cu sediul central la Cluj. Cheltuielile operaţionale ale Băncii Transilvania au crescut cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind de 366 milioane lei.

Rubrică realizată de cotidianul www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co