Imobiliare Valea Prahovei
Economic

Actualitatea economică

Mai mulţi salariaţi în Prahova

Efectivul salariaţilor din judeţul Prahova, la sfârşitul lunii mai 2011 a fost de 168682 persoane, cu 909 persoane mai mult decât în luna aprilie 2011. Câştigul salarial mediu brut în luna mai 2011 a fost de 1791 lei (RON)/salariat. Câştigul salarial mediu net a fost de 1303 lei (RON)/salariat, mai mic cu 1,3% faţă de luna aprilie 2011. Comparativ cu luna mai a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a scăzut cu 2,8%. Indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a înregistrat o scădere de 10,3%.

Taxă bancară pentru salvarea Greciei?

Guvernele celor 17 ţări din Zona euro intenţionează să impună o taxă bancară pentru ca sectorul privat să participe la salvarea Greciei, scrie un cotidian german. Această taxă ar viza inclusiv băncile care nu sunt “implicate direct în Grecia”, afirmă ziarul, citând surse diplomatice de rang înalt implicate în acest dosar. Potrivit scenariului propus, sectorul bancar privat ar trebui să “contribuie la răscumpărarea de obligaţiuni elene”, anunţă Die Welt, fără a oferi detalii privind forma acestor operaţiuni.
Un summit extraordinar al Zonei euro urmează să aibă loc joi la Bruxelles, având ca obiectiv urgent finalizarea unui nou plan de ajutare a Atenei. Însă, mai multe persoane influente din Fondul Monetar Internaţional (FMI) vor ca instituţia să nu participe la noile măsuri de salvare a Greciei. “Mulţi oameni din FMI s-au săturat” şi se îndoiesc că Atena va putea duce la bun sfârşit, în timp util, măsurile de austeritate prevăzute.

Numărul şomerilor prahoveni, în scădere

Potrivit datelor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii mai 2011 era de 17.417 persoane. Comparativ cu aprilie 2011, numărul şomerilor înregistraţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a fost mai mic cu 1.041 persoane. Din numărul total al şomerilor înregistraţi, femeile reprezintă 44,7%. Rata şomajului înregistrată în mai 2011 a fost de 5,4% (9,1% în mai 2010). Rata şomajului pentru femei a fost de 5,6% (8,6% în mai 2010), iar pentru bărbaţi a fost de 5,3% (9,4% în mai 2010).

Evaziune fiscală de
5 milioane de euro
la Ploieşti

La data de 11 iulie a.c., poliţiştii prahoveni de investigare a fraudelor şi-au declinat competenţa în favoarea Departamentului Naţional Anticorupţie într-un dosar, în care sunt cercetaţi doi ploieşteni. Aceştia sunt G. Gina, de 44 de ani, din Ploieşti, administrator al unei societăţi comerciale din municipiu şi G. Vasile, de 43 de ani, din Ploieşti, director marketing şi asociat al unei societăţi comerciale din localitate. Aceştia sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. La data de 30.06.2009, în urma efectuării unui control la o firma care are ca obiect principal de activitate comercializarea produselor petroliere si derivatelor din petrol, s-au constatat deficienţe privind conducerea evidenţei contabile, sens în care a fost sesizată Garda Financiară – Secţia Prahova, care a procedat la efectuarea unui control operativ la această societate. A fost sesizata si Direcţia Generală a Finanţelor Publice Prahova – Activitatea de Inspecţie Fiscală, această instituţie procedând la efectuarea unui control de fond, din cuprinsul actelor de constatare rezultand faptul că reprezentanţii societăţii au desfăşurat operaţiuni comerciale pentru care s-au stabilit obligaţii fiscale de plată neachitate, constând în impozit pe profit în cuantum de 404.976 lei şi TVA în cuantum de 724.944 lei, iar plata obligaţiilor fiscale cu reţinere la sursă s-a efectuat cu întârzieri cuprinse între 53 şi 329 zile.

Rubrică realizată de cotidianul online www.prahovabusiness.ro

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co