Economic

Degustare de vinuri la CCI

Reprezentanţii Camerei de Comerţ și Industrie (CCI) Prahova au fost săptămâna trecută, în premieră în Romania, gazdele unei prezentări profesionale de branduri de vinuri bulgăreşti.

Acțiunea s-a lăsat, așa cum era și normal, cu degustări ale licorilor bahice aduse de vecinii noştri.
La evenimentul organizat în colaborare cu Ambasada Republicii Bulgaria la Bucuresti, care a reunit mai multe firme bulgăreşti din domeniul vini-viticol, au participat oficialităţi locale ale judetului Prahova, reprezentanţi ai Corpului Diplomatic din România şi ai firmelor prahovene din domeniu și nu numai.
Vorbim despre producătorii, distribuitorii, importatorii de vinuri, baruri şi restaurante, care au dorit să stabilească relaţii economice de cooperare cu firmele bulgare participante.
„Vinul este cel mai bun ambasador pentru legat prietenii şi stabilirea de legături trainice de colaborări şi parteneriate. Noi exportăm vinuri în peste 50 de ţări prin intermediul a peste 17 firme producătoare din Prahova, deci avem nevoie de parteneri”, a declarat preşedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

Dornici de afaceri
Mesajul vecinilor bulgari  a fost unul foarte clar: vor relaţii de afaceri cu mediul de afaceri prahovean, dar şi o piaţă de desfacere.
„La noi se cultivă nu numai soiurile bulgăreşti, ci şi cele cunoscute dumneavoastră, cum ar fi Merlot sau Muscat Otonel. Sper ca prin activităţile acestea să se creeze oportunităţi de afaceri pentru noi”, a declarat Alexander Filipov, din cadrul Ambasadei Bulgariei. „Noi facem vinuri cu foarte multă pasiune. În fiecare am, noi suntem prezenţi în diferite colţuri ale lumii pentru a ne face cunoscute vinurile. Am mers în Anglia, Franţa, Olanda iar acum suntem aici în România, În judeţul Prahova. Sper ca foarte curând să putem încânta oamenii de aici şi cu vinurile noastre”, a declarat Stamen Staniov, manager al unei societăți din Bulgaria.
La evenimentul de săptămâna trecută au fost prezente  șapte firme bulgăreşti din domeniul vini-viticol. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co