Economic

Actualitatea economică

Teste pentru angajaţii
de la Finanţe

Testările angajaţilor din structurile Finanţelor Publice au început luni, primii testaţi fiind cei de la Garda Financiară. Toţi angajaţii trebuie să dea o probă scrisă, urmată în două zile de un interviu. Cei care ocupă funcţii de conducere vor trebui să obţină 70 de puncte din 100, iar ceilalţi minimum 50 puncte din 100. Potrivit preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar au primit înştiinţare să participe la testare 1.062 de angajaţi de la Garda Financiară, 1.852 de la Autoritatea Naţională a Vămilor şi 2.785 de la Direcţiile Generale ale Finanţelor Publice.

Aviva îşi vinde afacerea de asigurări de viaţă din România

Grupul britanic Aviva caută cumpărător pentru compania locală de asigurări de viaţă. Decizia survine după ce România nu a fost trecută pe lista pieţelor strategice spre care puternicul asigurător internaţional intenţionează să-şi canalizeze atenţia, susţin surse de pe piaţă. “Aviva doreşte să-şi consolideze poziţia pe pieţele externe şi îşi va focusa efortul pe acele pieţe unde consideră că poate obţine profit de cel puţin 100 milioane de dolari, o rentabilitate a capitalului de cel puţin 12% sau unde companiile au potenţial de a ajunge la o valoare de piaţă de 1 miliard de dolari”, a spus Geraldine Kennedy, director de comunicare al Aviva Europe. Deşi au venit în România în 2000 ca una dintre cele mai puternice companii internaţionale din domeniu, britanicii nu au reuşit să găsească reţeta de management pentru a se impune local. Au mers pe varianta creşterii organice, însă soluţiile de marketing folosite nu le-au permis să urce în top 3.
Petrom a descoperit
cel mai important zăcământ de gaze
din ultimii şase ani

Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din Europa de Sud-Est, a anunţat că sonda de explorare 4539 Totea, ce a fost forată în Sud-Vestul României, în regiunea Olteniei, la o adâncime de 3.600 m, a descoperit o acumulare mare de gaze naturale, cu presiune ridicată. Reprezentanţii Petrom spun că este planificată o evaluare viitoare pentru a confirma ceea ce ar putea fi cea mai importantă descoperire de gaze onshore de pe teritoriul României din ultimii şase ani. Carotajul geofizic a indicat mai multe intervale de hidrocarburi în Miocenul inferior. În perioada de teste s-a înregistrat, dintr-un singur strat, un debit maxim stabilizat de gaze şi condensat de aproximativ 3.100 bep/zi. Rezultatele înregistrate până în prezent indică faptul că acesta ar putea fi un nou zăcământ semnificativ, care urmează a fi determinat prin evaluare.

Grevă generală la Upetrom Ploieşti

Circa 1.300 din cei 1.564 de angajaţi ai societăţii Upetrom Ploieşti au intrat săptămâna trecută în grevă generală. O astfel de acţiune de protest a avut loc şi în luna iunie a.c. Greviştii solicită prelungirea contractului de muncă din anul 2007 în care se prevede acordarea primelor de Paşte, Crăciun şi vacanţă, precum şi acordarea a 36 de salarii compensatorii în cazul disponibilizărilor. Angajaţii vor continuă să vină la serviciu, însă nu vor lucra, greva fiind pe termen nedeterminat. Interesant este că, în anul 1989, Upetrom era al treilea producător de utilaj petrolier din lume!

Rubrică realizată de cotidianul online www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co