Imobiliare Valea Prahovei
Economic

Actualitatea economică

Colaborare între Măneciu şi Şarkoy (Turcia)

Duminică, în staţiunea Cheia, s-a semnat un protocol de colaborare între Primăria Măneciu, reprezentată de primarul Ştefan Lupu şi Primăria Şarkoy, localitate situată la malul Mării Marmara, în Turcia. Protocolul vizează realizarea de schimburi culturale, economice, turistice între cele două localităţi. Delegaţia turcă a fost prezentă la Festivalul Rododendronului, acţiune desfăşurată, în perioada 1-3 iulie, în Cheia şi a fost formată din primarul localităţii, 3 consilieri locali şi un agent economic din localitatea turcă. Legătura între cele două localităţi a fost stabilită de deputatul de Valea Teleajenului, Mihai Apostolache.

Concurs „Intră în cursa pentru vacanţă”

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului Rompetrol în România, a lansat campania estivală „Intră în cursa pentru vacanţă”. Campania se desfăşoară între 1 iulie şi 18 septembrie şi pune la bătaie 15 vacanţe de vis (Veneţia, Paris, San Francisco, Hong Kong, etc.) şi multe alte premii zilnice: aparate foto, aparate GPS, portbagaje auto şi odorizante. Vacanţele oferite de Rompetrol pot fi câştigate prin colectarea kilometrilor virtuali, pe care clientul îi primeşte la fiecare tranzacţie de minim 100 de lei efectuată în orice staţie Rompetrol din ţară, câştigătorii urmând a fi desemnaţi în urma a 5 trageri la sorţi pe lună. „Intră în cursa pentru vacanţă” se va desfăşura la nivel naţional, în cadrul lanţului propriu de benzinării Rompetrol şi benzinarii Rompetrol Expres.

Un gigant chinez face
400 de angajări

Gigantul chinez Huawei Techologies, producător de echipamente telecom, vrea să ajungă la 800 de angajaţi în România în perioada următoare, potrivit unui oficial al companiei prezent la forumul IT&C România-China. Firma avea sub 400 de angajaţi pe piaţa locală la începutul acestui an, dintre care circa 100 erau chinezi. Producătorul de telefoane mobile deţine în România şi un call-center de suport tehnic care deserveşte clienţii companiei din întreaga Europă, scrie realitatea.net Joburile disponibile în momentul de faţă la Huawei se adresează atât inginerilor şi IT-iştilor, cât şi specialiştilor în contabilitate, finanţe, resurse umane şi drept. Pe partea tehnică, Huawei angajează ingineri de reţele Wireless, ingineri de suport operaţional (OSS) şi ingineri de aplicaţii software, cu peste 3 ani de experienţă în domeniul telecom, precum şi traineri în reţele Wireless şi în echipamente Acces Network.

Director nou la Rompetrol Well Services

Adrian-Ion Stănescu este, din 1 iulie, noul director general al Rompetrol Well Services, în locul lui Vasile Barbu, al cărui mandat a încetat. Modificarea în structura de conducere a Rompetrool Well Services a intervenit în baza deciziei Consiliului de Administraţie al societăţii din 28 iunie. Compania Rompetrol Well Services, specializată în servicii de sondă pentru extracţia ţiţeiului şi gazelor naturale, a avut în primele trei luni din 2011 un profit net de 3,44 milioane lei, în creştere cu 31,8% faţă de cel din perioada similară a anului trecut, de 2,61 milioane lei. Petros Ploieşti, fosta Companie de Servicii Petroliere deţinută de stat, a fost privatizată în proporţie de 100% în luna februarie a anului 2000 şi integrată în Grupul Rompetrol. Compania a primit, în septembrie 2001, numele de Rompetrol Well Services (RWS), însă păstrează numele de marca “Petros” pentru toate serviciile.

Rubrică realizată de cotidianul online www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co