Economic

Actualitatea economică

Petrotel Lukoil are un nou director general

Începând cu data de 27 iunie a.c., în funcţia de director general al Rafinăriei Petrotel Lukoil a fost numit Andrei Bogdanov. Acesta a absolvit Institutul Politehnic din Perm, iar din anul 1994 până în anul 1998 a deţinut diverse funcţii în cadrul LUKOIL-Permnefteorgsintez S.R.L. Din anul 1998 până în anul 2008 şi-a desfăşurat activitatea în cadrul rafinăriei LUKOIL-Nijegorodnefteorgsintez S.R.L. În anul 2008 a fost numit director general adjunct-producţie al LUKOIL-Nijegorodnefteorgsintez S.R.L.

Bugetar plătit cu 27.000 euro lunar!

Agenţia Naţională de Integritate, instituţie căreia toţi funcţionarii publici trebuie să îi trimită declaraţiile de avere, a deconspirat cel mai bogat bugetar, care a ajus să câştige aproape 1.000 de euro pe zi! Ionuţ Costea, preşedintele Eximbank, este funcţionarul numit la o instituţie de stat care are cel mai mare salariu din sistemul public: 1,1 milioane lei în 2009 (numai pe zece luni). Asta ar însemna un venit lunar de 113.000 de lei net (circa 27.000 de euro).
Costea a fost numit la Eximbank în timpul guvernării din 2009 PDL-PSD, el fiind cumnatul liderului PSD Mircea Geoană, actualul preşedinte al Senatului şi numărul doi în stat. Deşi PSD a ieşit de la guvernare în toamna lui 2009 şi este cel mai mare critic la adresa preşedintelui Băsescu, premierului Boc şi actualei puteri, Costea nu a fost schimbat întrucât ar trebui să i se plătească un pachet de plecare care s-ar apropia de 800.000 de euro.

Centru de Evaluare
a Competenţelor
la CCI Prahova

Sunteţi şomer sau persoană inactivă? Aveţi experienţă de lucru? Aveţi cunoştinţe şi abilităţi practice? Vă lipseşte certificatul care atestă toate acestea? Aveţi acum posibilitatea de a obţine GRATUIT certificatul care vă lipseşte şi care vă atestă competenţele, pentru că în cadrul proiectului Regions for Jobs, la Camera de Comerţ şi Industrie Prahova va funcţiona Centrul de Evaluare şi Certificare a Competenţelor Profesionale dobândite prin diverse forme şi neatestate prin certificate sau diplome.
Specializările în care puteţi fi evaluaţi şi certificaţi sunt: Ospătar (Chelner), Zidar-Pietrar-Tencuitor.
Certificatele de competenţe profesionale au aceeaşi valoare ca şi certificatele de absolvire sau calificare obţinute în urma unui curs de formare profesională. Este o modalitate rapidă de certificare a competenţelor profesionale pentru persoanele care nu au calificare în meseria de ospătar sau zidar, dar care au competenţe sau experienţă în aceste domenii.
Pentru informaţii şi înscriere, vă invităm să vă adresaţi Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, str. Cuza Vodă nr.8, persoane de contact: Monica Nica, psiholog – tel.0344 401203, sau 0728 027024 şi Iulia Popescu, responsabil mediere, tel. 0244 596344.
Inaugurare Aliso Group

Alinso Group a inaugurat, în cadrul Ploieşti West Park, prima clădire industrială certificată BREEAM din România, dedicată companiilor mici şi mijlocii. Evenimentul a coincis cu aniversarea a doi ani de la inaugurarea parcului logistic, cel mai mare din sud-estul Europei. Au susţinut prezentări despre dezvoltarea Ploieşti West Park: Jan de Clerck – acţionar majoritar Alinso Group; Ivan Lokere – CEO Alinso Group; Petrică Uşurelu – partener Joint Venture Ploieşti West Park.

Rubrică realizată de cotidianul online www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co