Economic

Actualitatea economică

Se vor simplifica procedurile de înfiinţare a firmelor

Membrii Guvernului au aprobat un proiect de lege privind activitatea de înregistrare şi de modificare a statutului firmelor şi persoanelor fizice la Registrul Comerţului, totodată fiind şi simplificate procedurile de înregistrare a firmelor.
„Toate atribuţiile ţinând de înregistrarea societăţilor comerciale, divizarea sau fuziunea acestora sau încetarea activităţii lor, autorizarea persoanelor fizice vor fi preluate de o categorie nouă, de registratorii comerciali, funcţionari în Registrul Comerţului cu statutul de personal contractual, investiţi cu putere de autoritate publică”, a anunţat Alina Bica, secretar de stat în Ministerul Justiţiei.
Judecătorii vor interveni în acest proces doar în cazul contestaţiilor, în condiţiile în care registratorii comerciali vor avea drepturile şi obligaţiile magistraţilor, fără să fie însă magistraţi. Pentru a accede la statutul de registrator comercial este nevoie ca cei interesaţi să aibă studii juridice necesare, experienţă minimum 5 ani în domeniu şi să treacă examenul.

Regiunea Dealu Mare, atracţie pentru cicloturism

Faimoasa regiune viticolă Dealu Mare, cuprinsă pe teritoriul judeţelor Prahova şi Buzău, va deveni una din cele mai atractive destinaţii pentru cicloturism.
Un proiect pilot a fost lansat de către Carpathian Tourism Cluster Romania, o reţea inovativă de parteneri ce promovează turismul în zona carpatică. Colaboratori ai proiectului intitulat „Traseul Cicloturistic Dealu Mare” sunt compania tur-operator Cycling Romania, asociaţia de dezvoltare în turism Monteoru Renaissance şi mai multe municipalităţi din zona Dealu Mare.
Traseul începe lângă Ghighiu şi se termină la mănăstirea Ciolanu, traversând cele mai importante zone viticole la Seciu, Urlaţi, Ceptura, Tohani, Săhăteni, Pietroasele şi Merei.
Management privat la întreprinderile de stat

Şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat că Fondul a fost de acord cu aducerea în cadrul celor mai mari întreprinderi de stat a unor manageri independenţi din sectorul privat, selectaţi la nivel internaţional. “O altă provocare importantă în ceea ce priveşte creşterea este de a implementa reforme profunde ale întreprinderilor de stat. Este nevoie de o infuzie substanţială de capital şi de management privat pentru revigorarea acestor întreprinderi. Am fost de acord cu aducerea în cadrul celor mai mari intreprinderi de stat a unor manageri independenţi din sectorul privat, selectaţi la nivel internaţional, precum şi cu reorganizarea pe parcursul anului viitor a guvernanţei acestor companii pentru îmbunătăţirea transparenţei şi eficientizare. Aşa cum am afirmat la ultima vizită a Fondului efectuată în România, ne concentrăm în mod deosebit pe sectorul energetic şi transporturi, care sunt esenţiale pentru creşterea economică”, a spus Franks.

Asesoft cedează Televiziunea The Money Channel

Televiziunea The Money Channel va ieşi, la 1 iunie, din contractul de management cu Asesoft, în urma unui acord amiabil, şi va fi preluată de o altă companie. Compania care va prelua postul TV este Media A&S, administrată de Dragoş Nedelcu şi Sorin Freciu. The Money Channel este prima şi singura televiziune cu profil de business din România, fiind parte a Realitatea Media. Dragoş Nedelcu şi Sorin Freciu manageriază şi revista economică Money Express, aflată în parteneriat cu prestigioasa publicaţie britanică The Economist.

Rubrică realizată de cotidianul online www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co