Imobiliare Valea Prahovei
Economic

Actualitatea economică

Salarii mai mari în companiile de stat energetice

Salariaţii din companiile de stat din domeniul energetic şi minerit au parte în acest an de salarii mai mari faţă de 2010. Conform proiectelor de aprobare a Bugetelor de Venituri şi Cheltuieli (BVC) prezentate public de Ministerul Economiei, de cele mai mari creşterei salariale vor beneficia cei 2.100 de salariaţi ai Conpet (5,2%) şi 2.200 de angajaţi ai Transelectrica (3,7%).
Astfel, câştigul mediu salarial la Conpet va fi de 2.845 de lei, faţă de 2.704 lei anul trecut. Unele companii de stat vor acorda tichete de masă sau cadou salariaţilor, fondurile alocate de unităţi nefiind de neglijat.
BCR preia afacerile Anglo-Romanian Bank

Banca Comercială Română (BCR), membră a Grupului Erste, anunţă, într-un comunicat, că va integra afacerile din România ale filialei sale Anglo-Romanian Bank Ltd (ARBL), decizia fiind luată din cauza „mediului economic dificil care a descurajat interesul investitorilor pentru nişa de piaţă a ARBL”. Transferul de întreprinderi (pe baza continuităţii activităţii) de la ARBL către BCR este de aşteptat să fie finalizat în prima jumătate a anului 2011. În condiţiile de transfer, BCR va integra afacerile ARBL (active, pasive, clienţi) desfăşurate prin intermediul filialei din Bucureşti şi agenţiile din Constanţa, Timişoara şi Sibiu. Angajaţii ARBL din România (96 salariaţi) vor fi transferaţi în BCR, în conformitate cu legislaţia autohtonă, care reglementează protecţia salariaţilor în cazul unui transfer de întreprinderi (regulamentul TUPE).

SOCAR va deschide 300 de benzinării în România

Compania de stat din Azerbaidjan SOCAR (The State Oil Company of the Azerbaijan Republic) vrea să deschidă circa 300 de benzinării în România, în următorii trei ani, a declarat sâmbătă preşedintele companiei, Rovnag Abudllayev, citat de agenţia azeră de ştiri Trend Capital. „Compania este implicată în prezent în rebranduirea unui număr de benzinării deja achiziţionate în România. Creşterea numărului de staţii de distribuţie în România este conformă cu strategia companiei în această ţară”, potrivit sursei citate.
Cei mai mari jucători pe piaţa benzinăriilor din România sunt Petrom (cu circa 550 de benzinării), Rompetrol (450 de benzinării), LukOil România (310 benzinării), MOL România (126 de benzinării) şi OMV România (cu circa 80 de benzinării). Compania SOCAR este totodată implicată şi în proiectul AGRI (Azerbaidjan-Georgia-Romania Interconnector), care presupune construcţia a două terminale de gaz natural lichefiat, unul la Constanţa şi altul în Georgia. Proiectul ar putea costa până la cinci miliarde euro. Romgaz (România), Georgian Oil and Gas Corporation (GOGC), State Oil Company of Azerbaijan Republic (SOCAR) şi MVM (Ungaria) deţin câte 25% din capitalul social al societăţii AGRI LNG Project Company, compania de proiect care va dezvolta această investiţie.
O nouă taxă în factura
de electricitate

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Dan Iulius Plaveti, a declarat că, începând de vineri, 1 aprilie, în factura de electricitate va fi inclusă o nouă taxă, pentru toţi consumatorii, de 1,85 lei plus TVA la fiecare 100 KWh consumaţi. “Am luat această decizie pentru că a intrat în vigoare schema bonus pentru susţinerea energiei produsă în unităţi de cogenerare de înaltă eficienţă”, a declarat pentru NewsIn preşedintele ANRE. În ceea ce priveşte preţul gazelor naturale, Dan Iulius Plaveti a precizat că ANRE nu a luat încă o decizie în acest sens. Anterior, ANRE a scumpit energia electrică la 1 ianuarie 2010, când preţul plătit de consumatorii industriali şi casnici pentru electricitate a fost indexat cu inflaţia, estimată la acea dată între 3,6% şi 4%.

Sediu nou pentru OTIMMC Ploieşti

Începând cu data de 1 aprilie, Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Ploieşti şi-a schimbat sediul. Acesta este situat la adresa: Ploieşti, str. Bulevardul Independenţei, nr. 23 bis, judeţul Prahova, Cod poştal 100028. Datele de contact rămân neschimbate, respectiv: Telefon: 0244/522085 Fax: 0244/544054, www.aippimm.ro, oficiuploiesti@aippimm.ro.

Grupaj realizat de cotidianul online www.prahovabusiness.ro

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co