Economic

Actualitatea economică

Recunoaştere europeană pentru AE3R Ploieşti-Prahova
Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile Ploieşti – Prahova a primit, săptămâna trecută, la Bruxelles, deplina recunoaştere internaţională. Agenţia condusă şi înfiinţată la initiaţiva preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost primită, cu unanimitate de voturi, în rândul celor 65 de agenţii din Europa membre ale FEDARENE (Federaţia Europeană a Agenţiilor Regionale de Energie şi Mediu). Ca recunoaştere a activităţii depusă în primul an de la înfiinţare, directorul executiv al Agenţiei, Bogdan Potlogia, a fost ales, tot cu unanimitate de voturi, ca vicepreşedinte pentru domeniul energiilor regenerabile.
Potologia a propus ca următoarea Adunare Generală a acestui for să fie organizată în judeţul Prahova, anul viitor.

BRD va distribui dividendele Fondului Proprietatea
Fondul Proprietatea (FP) a selectat banca BRD Société Générale pentru serviciile necesare derulării procesului de distribuire a dividendelor, corespunzătoare profiturilor realizate în anii financiari 2008 şi 2009.
Amănuntele legate de modalităţile în care acţionarii FP vor intra în posesia sumelor cuvenite vor fi făcute publice pe pagina de internet a societăţii, www.fondulproprietatea.ro, şi prin intermediul presei, după data de 27 septembrie 2010, data de înregistrare a Adunării Generale a Acţionarilor care a avut loc în 6 septembrie.

Poliţă pentru elevii cu note foarte mari!
Generali a lansat Crescendo, un plan de investiţie în lei, destinat acumulării de capital pentru copii. Acest produs oferă părinţilor sau bunicilor posibilitatea plasării banilor destinaţi copiilor sau nepoţilor în diverse programe investiţionale, în funcţie de toleranţa la risc şi de orizontul de timp al investiţiei. În plus, se pot efectua şi plăţi suplimentare de către orice persoană apropiată care doreşte să-i facă astfel un cadou copilului beneficiar.
Asigurarea poate fi încheiată de către persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 70 de ani, iar vârsta optimă a copilului beneficiar este de 13 de ani la încheierea asigurării. Durata contractului de asigurare este de minimum 5 ani, iar durata maximă este egală cu diferenţa dintre 30 de ani şi vârsta actuală a copilului beneficiar.

Directorul general adjunct al Lukoil România a demisionat
Directorul general adjunct al companiei petroliere LukOil România, Andrei Chirilescu, a demisionat vineri din funcţie, “din motive personale”, după nouă ani de activitate în cadrul companiei. “Tot în sistem voi lucra. Încă nu am decis unde anume, am mai multe oferte. Am considerat că ajunge cât am lucrat în companie, adică din 2001”, a declarat Andrei Chirilescu pentru NewsIn. De asemenea, în luna iunie din acest an, Maxim Khitrov a fost numit în funcţia de director general al companiei petroliere LukOil România, care îl înlocuia în funcţie pe Constantin Tampiza.

Primul contract pentru IMM-uri pe fonduri europene, la Buşteni
La mijlocul lunii septembrie a.c., s-a semnat primul contract de finanţare din regiunea Sud Muntenia în care beneficiarul este o microîntreprindere. Acesta va primi asistenţă financiară nerambursabilă Regio din cadrul Axei prioritare 4 „Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local”, Domeniul major de intervenţie 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntre-prinderilor”. Beneficiarul proiectului „Dezvoltare microîntreprindere prin construire hală pentru prelucrat hârtie” este SC Almimos SRL din oraşul Buşteni. Valoarea totală a proiectului este de 1.245.727,04 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 985.608,29 lei (finanţare neram-bursabilă din FEDR 853.080 de lei, contribuţia eligibilă a beneficiarului 132.528,29 lei), iar valoarea totală neeligibilă, inclusiv TVA aferent valorii totale a proiectului, este de 260.118,75 lei. Durata de implementare este de 18 luni.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co