Economic

Actualitatea economică

Noi criterii pentru repararea clădirilor vechi şi istorice

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a anunţat că Legea privind măsurile de creştere a calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor a fost adoptată de Executiv, noul act normativ oferind posibilitatea primarilor să reabiliteze faţadele fără acceptul proprietarilor. Cheltuielile vor fi suportate de către autoritatea locală. Cu toate acestea, administraţiile locale vor putea recupera după finalizarea lucrărilor banii investiţi de la proprietar. Udrea a mai susţinut că proprietarii care îşi dau acordul pentru reabilitarea clădirilor lor vor beneficia de subvenţii şi de reduceri a impozitului pe clădiri. Ministrul a precizat că cei care au un venit net lunar pe membru de familie mai mic decât câştigul lunar pe economie nu vor fi obligaţi de noul act normativ să returneze banii cheltuiţi de primărie pentru reabilitarea faţadei. Legea adoptată de Guvern nu are ca obiectiv blocurile de locuinţe, acestea fiind deja în programul de reabilitare termică. Actul normativ se referă la reabilitarea clădirilor vechi şi a celor istorice.

De unde vin turiştii în Prahova

În anul 2010, în structurile turistice ale judeţului Prahova, au fost cazate 317525 persoane (cu 12149 persoane mai puţin faţă de anul 2009), din care 272201 turişti români şi 45324 turişti străini. Cei mai mulţi turişti străini au sosit din Israel (16,1% din totalul turiştilor străini), Germania (9,4%), Italia (7,4%), Bulgaria (7,0%), Spania (5,8%), Franţa (5,3%), Regatul Unit (5,2%), SUA (4,6%), Japonia (4,4%) etc. Sejurul mediu înregistrat în anul 2010 a fost de 2,5 zile la fel ca şi în anul precedent.

Garanti Leasing
are un nou director general

Garanti Leasing are un nou director general, Okan Yurtsever, care a preluat oficial această funcţie la finalul anului 2010, după ce anterior a coordonat Divizia de Retail Banking şi Bancassurance a Garanti Bank începând din aprilie 2007. Okan Yurtsever are 39 de ani şi şi-a început cariera în domeniul bancar în anul 1996 şi s-a alăturat Garanti Bank Turcia în 1997, având diferite responsabilităţi în arii precum trezorerie, audit, gestionarea reţelei de unităţi. De asemenea, a fost implicat în proiecte pe termen lung în Turcia, precum Business Process Re-Engineering în cadrul Garanti Insurance Group şi Garanti Leasing. Yurtsever a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice la Universitatea din Ankara şi are un MBA la Universitatea Kadir Has din Istanbul.

Scădere
a numărului de salariaţi în Prahova

Efectivul salariaţilor din judeţul Prahova, la sfârşitul lunii ianuarie 2011, a fost de 166.446 persoane, cu 390 persoane mai puţin faţă de decembrie 2010. Câştigul salarial mediu brut în luna ianuarie 2011 a fost de 1.747 lei (RON)/salariat. Câştigul salarial mediu net a fost de 1.272 lei (RON)/salariat, mai mic cu 6,9% faţă de luna decembrie 2010. Comparativ cu luna ianuarie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a scăzut cu 4,9%. Indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a înregistrat o scădere de 11,1%.

Grupaj realizat de www.prahovabusiness.ro

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co