Economic

Actualitatea economică

Ziua Europeană
a Energiei,
la CT „Elie Radu”

Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile „AE3R Ploieşti – Prahova” a răspuns apelului lansat de Comisia Europeană şi, în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Elie Radu”, organizează în data de 12 aprilie a.c., „Ziua Europeană a Energiei”. Evenimentul face parte din campania „Energie durabilă pentru Europa” lansată în 2005 care îşi propune ca în fiecare an, o săptămână să fie dedicată promovării în rândul cetăţenilor, a autorităţilor publice şi a principalelor companii de pe piaţa energetică a producţiei şi consumului de energie electrică provenind din surse regenerabile.

Petrotel-Lukoil

Pentru Rafinăria Petrotel-Lukoil Ploieşti, anul 2010 a stat sub semnul transformărilor cu plus de eficienţă, în vederea trecerii la indicatori europeni de dezvoltare. Cifra de afaceri s-a ridicat la valoarea de 1.928.483.000 dolari. Capacitatea de prelucrare a materiei prime a ajuns la 2,65 milioane to/an de la 2,4 milioane to/an, iar pentru anul 2011 rafinăria şi-a propus o capacitate de prelucrare de 2,8 milioane to/an, utilizând ca efect economic pozitiv, materiile prime alternative. Contribuţia Rafinăriei Petrotel-Lukoil către statul român, pentru anul 2010, s-a situat în jurul sumei de 547,55 milioane de dolari.

Isărescu: „Unele bănci

au deficit masiv
de lichiditate”

În discursul pe care l-a făcut la începutul acestei săptămâni, la sediul Băncii Naţionale a României, guvernatorul Mugur Isărescu a spune că excesul de lichiditate din piaţa bancară este concentrat la 4-5 bănci din sistem.
Asta în condiţiile în care altele suferă de “deficit masiv de lichiditate”. “Băncile între ele sunt reticente. Acest exces de lichiditate e concentrat la 4-5 bănci. Cred că acest lucru se va rezolva (…) Sechelele crizei se văd şi acum, dacă băncile nu au încredere să se împrumute între ele. Sunt bănci cu exces masiv de lichiditate şi alte bănci cu deficit masiv”, a mai spus guvernatorul BNR.
Magazinele lui Patriciu vor vinde pe datorie

Magazinele Mic.ro, înfiinţate de o companie controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu, vor introduce carduri de fidelitate, cu ajutorul cărora clienţii vor putea achiziţiona produse cu plata pe datorie. Sistemul a fost implementat în câteva magazine din capitală în urmă cu şase luni şi acum va fi extins de la 1 aprilie a.c. Pentru o taxă lunară de 4 lei, primeşti un card de fidelitate şi poţi cumpăra produse în valoarea maximă de 300 de lei. Într-o lună de la data cumpărăturii trebuie să dai banii înapoi, iar plata se face la casă, în magazin. “În principal, nu toată lumea va primi credit, ci doar cel care va avea o relaţie apropiată cu băcanul. Responsabilitatea este în întregime a lui, iar în caz de neplată, suma se va recupera din remuneraţia băcanului”, a declarat Dan Ionescu, cel care conduce lanţul de magazine Mic.ro.

Rubrică realizată în parteneriat cu cotidianul economic www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co