Economic

Actualitatea economică

Forum româno-irlandez
la CCI Prahova

Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, a găzduit Forumul de Afaceri Româno-Irlandez, eveniment organizat în colaborare cu Ambasada Irlandei la Bucureşti. La acţiune au fost prezente opt firme cu capital irlandez şi douăzeci de firme prahovene din următoarele domenii: construcţii civile şi industriale, proiectare şi consultanţă în construcţii, project management şi analiză de cost în construcţii, servicii de arhitectură, consultanţă în proiectare, tratamentul apelor reziduale, canalizări şi energie eoliană, sector imobiliar, investiţii şi accesări de fonduri europene, guvernamentale, BEI si BERD, exploatări şi producţie în domeniul industriei de petrol şi gaze.
Evenimentul s-a bucurat de prezenţa Excelenţei Sale John Morahan, Ambasadorul Irlandei la Bucureşti şi la ea au mai participat Adrian Florin Dobre – prefectul Judeţului Prahova, David Costello – adjunct al Misiunii Ambasadei Irlandei la Bucureşti şi Katarina Szabova – reprezentantul Enterprise Ireland, agenţie guvernamentală irlandeză de susţinere a dezvoltării industriale.

Primul hotel de 5 stele
la Sinaia

Compania NDI Grup Expert a investit peste 2,5 milioane de euro în primul hotel de cinci stele din Sinaia – Ioana Hotels – ce urmează a fi inaugurat la sfârşitul acestei luni, scrie Ziarul Financiar.
Hotelul va avea 18 camere duble, una single şi cinci apartamente, dintre care trei cu zonă spa proprie, şi va oferi în total 53 de locuri de cazare, potrivit site-ului companiei. “Prin realizarea acestei investiţii, de o valoare ce depăşeşte 2,5 milioane de euro, Ioana Hotels şi-a propus să acopere o nişă de piaţă rămasă neexploatată în zona cu cel mai mare domeniu schiabil din România”, a spus Cristian Marin, marketing manager al Ioana Hotels.

NDI Grup Expert a încheiat anul 2009 cu o cifră de afaceri de 6,8 mil. lei (1,6 mil. euro) şi un profit de 429.000 de lei (circa 100.000 de euro).

14 poduri şi podeţe rebilitate pe ruta CFR Câmpina-Predeal

Cei care călătoresc cu trenul pe ruta Câmpina-Predeal o vor face mai uşor.
Ministerul Transporturilor anunţă că a avut loc recepţia la finalizarea lucrărilor Lotului 2.3 de construcţie a 6 poduri şi 6 podeţe noi, precum şi reabilitarea a două podeţe, aferente secţiunii de cale ferată Câmpina – Predeal, contract al cărui Beneficiar este Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” S.A. Contractul a fost cofinanţat de Comisia Europeană prin Facilitatea ex-ISPA şi de către Guvernul României prin fonduri de la bugetul de stat.
Taxe plătite online pe ghiseul.ro

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, a declarat că sistemul naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor (SNEPTI), care poate fi accesat la adresa de Internet www.ghiseul.ro, va fi funcţional săptămâna viitoare. “Într-o primă fază, vor intra în acest proiect cinci primării, atât din Capitală, cât şi din ţară”, a spus Valerian Vreme, fără a specifica exact despre ce primării este vorba. Totodată, ministrul Comunicaţiilor a precizat că proiectul eRomânia va fi activ în şase luni. Prin acest proiect, cetăţenii aflaţi în altă zonă sau în altă ţară decât localitatea de domiciliu vor putea să-şi plătească taxele şi impozitele aferente prin cardul bancar, folosind sistemul naţional electronic de plată.

Rubrică realizată în parteneriat cu cotidianul online www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co