Imobiliare Valea Prahovei
Economic

Actualitatea economică

Suntem campioni în UE la inflaţie!

România a înregistrat în noiembrie o rată anuală a inflaţiei de 7,7%, cea mai mare din Uniunea Europeană (UE), în condiţiile în care media la nivelul UE a fost de 2,3%, arată datele publicate de Eurostat. Pe următoarele locuri între ţările cu o inflaţie ridicată s-au clasat Estonia, cu 5% şi Grecia, cu 4,8%, potrivit datelor biroului european de statistică. În schimb, Irlanda a înregistrat o deflaţie anuală de -0,8%. România s-a clasat pe prima poziţie în UE şi după creşterea medie a inflaţiei din intervalul decembrie 2009 – noiembrie 2010 faţă de precedentele 12 luni – indicator care determină stabilitatea preţurilor în rapoartele de convergenţă ale Comisiei Europene către Consiliul European.

GFR a preluat activităţile şi salariaţii Rompetrol Logistics

Grup Feroviar Român (GFR) a câştigat licitaţia privind preluarea activităţii de transport feroviar din cadrul grupului Rompetrol, achiziţionând întreg parcul de material rulant utilizat de Rompetrol Logistics (RPL). Totodată, GFR, parte a Grampet Grup, a preluat circa 350 de salariaţi ai RPL implicaţi în activitatea de transport feroviar şi manevră. În urma transferului către GFR, salariaţii RPL vor beneficia de aceleaşi condiţii şi drepturi, contractul de muncă rămânând neschimbat. Printre clienţii GFR se mai numără OMV Petrom, ArcelorMittal, Conpet, Lukoil şi Compania Naţională a Huilei. În România, Grampet Grup deţine fabrica de reparaţii vagoane Remar Paşcani, companiile Reva Simeria şi societatea Transbordare Vagoane Marfă (TVM) de pe ecartamentul ex-sovietic pe ecartamentul european. GFR controlează un parc de peste 13.500 de vagoane şi 280 de locomotive. GFR are un sediu in comuna Brazi, din Prahova.
Record la o licitaţie
de artă în România

Licitaţia de Iarnă, organizată de Casa Artmark în sistem duplex Sibiu-Bucureşti, a înregistrat o sumă record la vânzări: 1.289.400 de euro, cea mai mare sumă obţinută de o licitaţie de artă pe piaţa românească. De asemenea, licitaţia a adus mai multe noi recorduri de autor, printre care cel mai important a fost stabilit pentru Nicolae Grigorescu, odată cu adjudecarea operei „Păstoriţă”, la valoarea de 175.000 euro, preţ care situează vânzarea pe primul loc în topul tranzacţiilor cu artă din România. “Este, cu siguranţă, numai un început, căci piaţa de artă abia acum începe să se dezvolte la noi”, a declarat Manuela Plăpcianu, CEO al Casei de Licitaţii Artmark.

Garanti a preluat Motoractive, Domenia Credit şi Ralfi

Grupul Garanti se extinde în România începând cu finalul acestui an prin integrarea şi schimbarea mărcilor comerciale ale celor trei instituţii financiare non-bancare (IFN) Motoractive, Ralfi şi Domenia Credit, care au funcţionat anterior sub brandul GE Money.
Garanti Turcia a achiziţionat săptămâna trecută pachetul de 26,7% acţiuni deţinut de GE Money la cele trei entităţi, devenind astfel singurul acţionar al acestora, cu o participaţie de 100%. Alături de Garanti Bank, cele trei IFN-uri vor forma Grupul Garanti şi îşi vor desfăşura activitatea sub următoarele mărci dedicate: Motoractive Leasing va funcţiona sub marca Garanti Leasing, Ralfi se va schimba în Garanti Credite de Consum, în timp ce noua marcă a Domenia va fi Garanti Credite Ipotecare. Totodată, banca are o nouă denumire oficială, Garanti Bank S.A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co