Editorial

Abrambureala continuă!

Nu mai doream să vorbesc despre madam ministresa învăţământului, dar prea se dedă la gugumănii mai mari decât Titanicul!
În fond, personal, nu mă interesează că dumneaei are ceva cu învăţământul particular, nici că o deranjează o anumită asemenea instituţie, dar ultimele concluzii ale „domniei sale” (!!!) sunt de-a dreptul ridicole. Spuneam, cu altă ocazie, că absolvenţii şi studenţii acelor „diavoleşti” unităţi de învăţământ superior au cam deranjat bătăturile Abramburicăi, personajul care, de data asta, chiar s-a făcut de… cacao! Şi iată de ce.
În loc să terorizeze oamenii ăia care au absolvit cursurile unei facultăţi neagreate de madam Andronescu şi care n-au nici o vină că doamna în cauză e disperată că există nişte instituţii similare la care ar avea oarece interese (şi despre acest aspect voi da nişte date beton, care vor dezvălui adevărata faţă a problemei, într-un număr viitor), madama ar trebui să ofere nişte soluţii de bun simţ, taman pentru oamenii ăia care s-au chinuit cumva să-şi completeze studiile, în timp ce îşi păstrau serviciul sau creşteau niscai copii, viitorul luminos al ţării. Şi, săptămâna trecută, a găsit, după capul ei pătrat, rezolvarea: să se desfiinţeze forma de învăţământ la distanţă! OK, ar spune cineva, dar… nu cumva  e o aberaţie? Păi ce mi-e ID, ce mi-e FF?? La ambele forme, prezenţa e obligatorie doar la examene! Iar acest concept nu există doar în Românica, ci în toată lumea! Dar Abramburica nu ştie pe ce lume e!!! Chiar dacă are o groază de colegi, care, la vremea când era ea studentă şi studia materialismul dialectic, făceau facultatea la FF! Dacă n-o fi făcut-o şi ea la fel, că dacă ne luăm după idei…
Dar asta ar fi problema ei. Grav e că foarte mulţi absolvenţi vor avea de suferit, atât moral, cât şi la buzunar, atunci când vor constata cu tristeţe că au aruncat ani la rând cu milioanele de lei, fie ei şi vechi, la lada de gunoi a istoriei. De ce spun că e anacronică măsura? Păi, cum să nu fie, când madama, cu creierul său minunat, care, ca să ajungă cât o nucă, trebuie umflat cu pompa, taie, pur şi simplu, dreptul la instruire şi la promovare al tuturor celor care au avut nesăbuinţa să aibă copii, serviciu sau familii, şi care nu au posibilitatea să urmeze o facultate la zi din cauza acestor probleme. După capul Abramburicăi, ăştia ar trebui să-şi facă educaţia în altă galaxie, nu aici, la noi, unde acreditările se dau de persoane din anturajul său, care, deşi sunt în conducerea organismelor de control, predau de mama focului cursuri la universitatea „Dimitrie Cantemir”, principalul rival al altor universităţi particulare, unde Abramburica are interese, nu glumă! Na, că m-a luat gura pe dinainte! Dar nu-i nimic, o să dau eu detalii săptămâna viitoare, cu date concrete şi documente în facsimil. Asta, dacă, până atunci, oamenii cu capul pe umeri nu o vor trimite pe Androneasca într-o vacanţă prelungită!
Dragoş ARSENE

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co