Editorial

Minunile Guvernului Boc

Nu am nimic personal cu actualul Guvern. Nu sunt nici membru de partid, nici n-am vreo simpatie sau antipatie politică deosebită. Dar când văd că unii nu pot face nimic pentru bun ul mers al lucrurilor, ba, mai rău, debitează prostii mai mari decât roata carului, nu pot să nu le doresc anumite… chestii care le-ar putea face copiii fraţi!
Aş fi vrut să mai zic nişte chestii despre scandalul iscat de Abramburica în celebrul, de acum, caz „Spiru Haret”, cu dovezi care ar cam clătina din temelii credibilitatea ministresei de carton, din care reiese clar cam ce interese are dumneaei în înlăturarea controversatului ID, şi în terfelirea numelui universităţii amintite, rivală de temut pentru Universitatea „Dimitrie Cantemir”, pe unde mai predau „persoane importante” („nu spui cine!”) din anturajul propriu. Deocamdată, însă, mă mănâncă degetele să scriu despre ultimile năzdrăvănii ale actualului guvern PD-L – PSD.
E criză, e greu, iar românii o duc tot mai rău. O concluzie dură, reală, dar pe care o ştiam şi noi. Acum, e vorba să facem ceva, să se ia măsuri ca să simţim cât mai puţin efectele nefaste ale acestei plăgi mondiale. Corect? Păi… corect! Ei bine, cele trece prin cap guvernanţilor? Să ia, domne, toţi bugetarii, până la sfârşitul anului, câte 10 zile de concediu fără plată lunar! Poate nu aţi înţeles: TOŢI… bugetarii! Nu zic că e cine ştie ce nenorocire, dar iar nu au gândit guvernanţii cu capetele, ci în guler, ca turturica! Ştim cu toţii şi suntem de acord că schemele de încadrare cu personal bugetar sunt superumflate la vârf, acolo unde toată treaba se reduce la un fotoliu cald, cu o remuneraţie barosană. Am apreciat (??) nonşalanţa cu care miniştrii au declarat că vor renunţa la 10 zile plătite venind la muncă doar din conştiinţă (ha, ha, ce glumă bună, parcă ar avea ei conştiinţe!!!). Dar cum să nu ne mirăm că habar nu au că legea nu permite aşa ceva! Probabil nu au auzit de contractele colective de muncă, fapt ce demonstrează cât de „capabili” sunt!!! Şi, ca să nu credeţi că jignesc ditamai gânditorii politicieni, ia să vedem ce veţi zice când vor sta acasă în „fără plată” pompierii, poliţia şi salvarea, adică ăia cu cele trei maşini pe care nimeni nu le doreşte la poartă, dar despre care toţi spun să ferească Dumnezeu să nu vină când ai nevoie de ele. Unii vor spune: să muncim acum, la greu, şi din conştiinţă. OK, de acord, dar conştiinţa în ziua de azi cam trece prin stomac şi nu ştiu câţi sunt dispuşi să trudească chiar pe gratis. Şi ştiţi de ce? Pentru că decât muncă pe gratis, mai bine stat degeaba pe gratis. Dacă nu ar fi umflat guvernanţii salariile de la buget pe cât le-au umflat, nu s-ar fi ajuns, poate, aici. Sau, cine ştie? Poate că tocmai aici e şmecheria: chiar dacă treaba e nelegală, cine o să-i judece? Că doar şi justiţia o să fie în concediu fără plată!
Dragoş ARSENE

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co