Învăţământ de calitate superioară
Peste 100 de directori de unităţi de învăţământ şi 25 de inspectori şcolari din Bucureşti şi din judeţul Prahova s-au aflat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Sinaia, pentru a participa la al doilea atelier de lucru din cadrul proiectului “Calitate în Managementul Unităţii Şcolare”.
“De data aceasta am colaborat cu directorii care au participat în partea a doua a cursului nostrum de formare profesională care a fost elaborate în cadrul proiectului Calitate în Managementul Unităţii Şcolare”, a declarat managerul proiectului CMUS, Nicolae Angelescu.
În cadrul lucrărilor au fost elaborate încă 25 de documente ce privesc proiecte de dezvoltare instituţională şi planuri de acţiune ale şcolii de cea mai bună calitate, care îşi vor găsi locul alături de celelalte 25, elaborate la primul atelier similar acestuia desfăşurat în primăvara acestui an, într-o broşura ce va fi distribuită în toate unităţile şcolare din municipiul Bucureşti şi judeţul Prahova. Atât formatorii cât şi cadrele didactice prezente la lucrări spun că activităţile cuprinse în cadrul proiectului sunt binevenite. “Este o iniţiativă foarte frumoasă, consider că este o nouă şansă acordată ideii de calitate în învăţământ. În acelaşi timp, tot ce se întâmplă în aceste patru zile mai înseamnă o nouă şansă acordată prieteniei şi un nou mod de a înţelege lucrurile între noi, profesori, inspectori, directori”, a declarat expertul în coordonare Iancu Tudor. “Au venit 70 de directori de la instituţii de învăţământ din Bucureşti şi de la Inspectoratul Şcolar sunt 16 inspectori. Una dintre activităţile proiectului este această activitate practică desfăşurată în comun”, a spus inspectorul şcolar Ştefan Pacearca.
Acţiune cofinanţată
Proiectul “Calitate în Managementul Unităţii Şcolare” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 şi are ca axă prioritară “Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”. Acesta este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, în calitate de beneficiar, împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, Asociaţia SHOTRON şi Standing International Conference of Central and General Inspectorates of Education, în calitate de parteneri. Adrian BURCEA