Invatamant

“Omul cu o singură aripă”

Un spectacol deosebit în care s-au întrepătruns teatrul şi dansul s-a desfăşurat, săptămâna trecută, pe scena Centrului Cultural “Aurel Stroe” din staţiunea Buşteni.

Spectatorii au fost uimiţi de jocul luminilor combinat cu interpretarea actoricească de cea mai bună calitate, în ciuda faptului că actorii nu erau profesionişti. “Omul cu o singură aripă” a fost un spectacol de lumină, dans şi teatru, compus din fragmente din piesa cu acelaţşi nume a lui Matei Vişniec, care s-a adresat atât copiilor, cât şi adulţilor. Regizoarea şi coordonatoarea proiectului a fost foarte mulţumită şi totodată foarte încântată de colaborarea cu micii actori de la Centrul de Plasament din Sinaia, care au luat parte din distribuţie. “Sunt nişte copii foarte deştepţi, foarte frumoşi, foarte talentaţi… A fost foarte uşor să lucrăm împreună, sunt foarte receptivi”, a declarat Zâna-Maria Barău.

Colaborare între instituţii
Piesa de teatru prezentată la Buşteni face parte din secţiunea de educaţie culturală a proiectului “Fabrica de vise”, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional printr-un parteneriat cuprinzând Asociaţia de Arte şi Spiritualitate Zan Art Bucureşti, Centrul Cultural “Aurel Stroe” din Buşteni şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova. Proiectul s-a desfăşurat în perioada 1 iunie – 14 noiembrie şi a precedat două momente foarte importante: 19 noiembrie – Ziua Mondială de Prevenire a Abuzului asupra Copilului şi 20 noiembrie – Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor. A. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co