Invatamant

Conferinţă FSLI

Reprezentanţii Federaţiei Sidicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) au participat, zilele trecute, la Sinaia la Conferinţa Natională, unde a fost adoptată rezoluţia ”Salvaţi Învăţământul Românesc”, ce va fi transmisă Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Guvernului României, Parlamentului şi tuturor partidelor politice parlamentare.
Participanţii au susţinut că doresc reformarea sistemului de învăţământ şi respectarea Legii Bugetului de Stat pe 2013, cu alocarea unui procent de 6% din PIB, pentru educaţie.
La lucrările conferinţei, delegaţii FSLI s-au declarat nemulţumiţi de statutul social al personalului didactic, care s-a degradat cotinuu.
Din cauza salariilor mici şi a migraţiei masive a tinerilor performanţi din sistemul didactic spre alte domenii, mai ofertante din punct de vedere financiar, şcoala românească a devenit neatractivă pentru un procent însemnat de elevi, care după absolvirea studiilor nu se pot integra pe piaţa forţei de muncă, tot mai competitivă. „Este nevoie de o lege de salarizare pentru personalul din învăţământ, prin care salariile să crească substanţial. Fără dascăli motivaţi nu va creşte calitatea”, a declarat preşedintele FSLI, Simion Hancescu. A. B.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co