Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

A venit vaccinul împotriva H1N1

Vineri, judeţul Prahova a primit un prim transport, asigurat cu pază militarizată de către Ministerul Administraţiei şi Internelor, de 28.100 de doze de vaccin pandemic de la Institutul Cantacuzino. Vaccinul a fost depozitat în condiţii de siguranţă frigorifică, la Direcţia de Sănătate Publică Prahova.
Într-o primă fază, va fi vaccinat personalul din prima linie, respectiv cel medico-sanitar din unităţile cu paturi şi de la Serviciul de Ambulanţă, urmând categoria de risc a elevilor de liceu cu vârsta cuprinsă între 15 şi 18 ani.
Luni, 30 noiembrie 2009, la DSP, are loc instructajul personalului medical ce va efectua vaccinarea, iar miercuri, 2 decembrie 2009, va începe acţiunea propriu-zisă de imunizare împotriva virusului A/H1N1. În acţiune vor fi cuprinse 87 de cadre din cadrul DSP şi 151 de medici de familie vaccinatori, ce vor acoperi 70 de unităţi de învăţământ.
Vaccinul pandemic produs în ţara noastră a primit aprobările de calitate, siguranţă şi eficacitate de la autoritatea competentă naţională – Agenţia Naţională a Medicamentului. Vaccinul împotriva virusului A/H1N1 nu se va găsi în farmaciile cu circuit deschis, vaccinarea realizându-se în cadru organizat. (R.E.)

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co